2000 TL R9 3900X sıvı soğutma önerisi

dragula42

Zeptopat
Daha fazla  
R9 3900X işlemcim var. Bir yıldır stok fanla render alırken 85 dereceye kadar kullanıyordum. Bu aralar 90'a çıkmaya başladı. Ya termal macundan ya da temizlik ihtiyacından dereceler artıyor. Boş zamanlarında CPU mining de yapıyor işlemci akmasa da damlar mantığı ile. Kasaya en fazla 280'lik giriyor ölçtüğüm kadarıyla. Bütçe olarak 2000 TL yazdım ama müthiş bir şey varsa fazlasını da verebilirim. Çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemcime mi undervolt yapmalıyımi soğutucuya mı ?

Hem termal macun ihtiyacınız ortadan kalkar hem de iyi bir sıvı soğutma elde etmiş olursunuz. Ama tavsiyem ufak bir undervolt çünkü 3000 serisinde ciddi bir voltaj sıkıntısı var 1.4vların üzerine çıkabiliyor.

peki f/p ürünü mü bu ürün mesela bütçeyi artırırsak biraz daha daha iyi perofrmans alabileeceğim şeyler varmı yoksa gerisi hava civa rgb vs mi ?

İşlemcime mi undervolt yapmalıyımi soğutucuya mı?

İşlemciye tabii ki biraz videolara bakarsanız ya da imzamda rehber hazırlamıştım ona da bakabilirsiniz.

Peki F/P ürünü mü bu ürün mesela bütçeyi artırırsak biraz daha daha iyi perofrmans alabileeceğim şeyler var mı yoksa gerisi hava cıva RGB vs mi?

Açıkçası ben RGB'ye kişisel tercih olarak karşıyım kasamın bağlantıları ekran kartı falan hepsi kapalı kullanıyorum. RGB'nin performansa etkisi sıfır sadece görsellik sevip sevmek sizin tercihiniz. F/P konusuna gelecek olursak bu iş derya deniz ancak bundan fazlasınada bence gerek yok oldukca yeterli bir soğutucu güzel bir undervoltla beraber serin bir şekilde uzun süreler kullanabilirsiniz. Belki macuna bir müdehale yapabilirsiniz 100 lira civarı verip thermal grizly falan alabilirsiniz. Kişisel görüşüm ona da pek gerek yok.

Bu ürünü almanız oldukca mantıklı yarı fiyatına aralarında performans farkıda çok belirgin değil.
Bu ürünü almanız oldukca mantıklı yarı fiyatına aralarında performans farkıda çok belirgin değil.

Ürünün fiyatı arttı maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı