Merhaba, bir klavye arayışındayım ve piyasada o kadar çok seçenek var ki oldukça kafam karıştı. ChatGPT’yi darlamam bile yetmedi bir de burada deneyimlerinizi öğrenmek istedim. Öncelikle araştırmalarım neticesinde yaptığım filtrelemeden ve isteklerimden bahsedeyim:
Bütçe 2000 (Çok çok iyi bir şey önerilirse 2500 de okey)
Red switch, RGB, Türkçe Q klavye
Klavyenin ve tuşların basarken tok bir his vermesini istiyorum
Klavyeyi kullanım amacım genellikle oyun olacak ama harika bir oyuncu değilim; genelde Sims, bazen de Valorant oynuyorum öncelik tepki süresinde gecikme olmaması
Uzun vadede parmak yoran bir klavye olmasını istemiyorum çünkü işyerinde de sürekli klavye kullanıyorum
Kablosuz teknolojisi ne noktada bilmiyorum ama tepki hızı konusunda sorun olmayacaksa kablosuz modellere de uzak sayılmam (yine de kablolu olsa daha içime siner)
Son olarak da beyaz olursa tadından yenmez
Kendi araştırmalarım ve aşırı kafamın karışması sonucunda Havit Gamenote KB885L ve Rampage Yoru TKL (ya da kablosuz modeli Yoru Pro) modellerine bakmaktayım. Steelseries, Razer, Corsair gibi markalarda benim bütçemde bir avuç ürün olduğu için dikkat etmedim açıkçası.
Rampage, Gamepower gibi markalara da önyargılı değilim sadece bu markaların en tırt modellerine denk gelmek istemiyorum.
(Şu an Rampage KB-R63 kullanmaktayım, kablosu temassızlık yapıyor ve tamamen araştırmasız almıştım geçmişte. Blue switch karşıtlığım da kardeşimin geçmişte geceleri yan odamda lol oynamasından gelmektedir )
Kompakt %75 düzeni, conta montaj tasarımı ve ses emici köpüğü, rahat bir yazma deneyimi sağlar.
www.gaming.gen.tr
Bütçe içerisindeki en iyi model bu.Rampage ve gamepowera yargılı olmak ile alakalı bir şey yok. O markaların tüm ürünleri tırt. Attığım klavyeyi İyzico ve Parolapara ile bayağı uyguna getirebiliyorsunuz.
Arkadaşın tavsiyesine katılıyorum. Kendimde şu an aynı markanın bir alt modelini kullanıyorum (ace 60 Pro) ve gayet memnunum beklentilerinizi tamamen karşılar.
Kompakt %75 düzeni, conta montaj tasarımı ve ses emici köpüğü, rahat bir yazma deneyimi sağlar.
www.gaming.gen.tr
Bütçe içerisindeki en iyi model bu. Rampage ve gamepowera yargılı olmak ile alakalı bir şey yok. O markaların tüm ürünleri tırt. Attığım klavyeyi İyzico ve Parolapara ile bayağı uyguna getirebiliyorsunuz.
www.gaming.gen.tr
Bütçe içerisindeki en iyi model bu.Rampage ve gamepowera yargılı olmak ile alakalı bir şey yok. O markaların tüm ürünleri tırt. Attığım klavyeyi İyzico ve Parolapara ile bayağı uyguna getirebiliyorsunuz.
Arkadaşın tavsiyesine katılıyorum. Kendimde şu an aynı markanın bir alt modelini kullanıyorum (ace 60 Pro) ve gayet memnunum beklentilerinizi tamamen karşılar.
Türkçe olmaması Türkçe kullanılamaması anlamına gelmez. Bastığınız tuşlar yine Türkçe klavyeye göre yazılacaktır. Alışamazsanız ekstardan keycaps alırsınız. Bu fiyata rakipsiz bir ürün bu.
Cevaplarınız için teşekkür ederim, kanıma girdiniz bu klavye konusunda, sanırım alacağım Bir de oyuncu koltuğu bakmaktayım, konu açtığımda oraya da beklerim sizleri
Cevaplarınız için teşekkür ederim, kanıma girdiniz bu klavye konusunda, sanırım alacağım Bir de oyuncu koltuğu bakmaktayım, konu açtığımda oraya da beklerim sizleri
Rica ederiz. Umarım bende biriktirip alabilirim çünkü gerçekten çok iyi bir klavye. Ayrıca İyzico+Parollapara kampanyasını uygulamayıda unutmayın dahada ucuza geliyor.