2000 TL sessiz klavye tavsiyesi

Krak3n_0

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, laptopu standa koyduğum için hayatımda ilk defa harici klavye alayım dedim. Beklentim laptop klavyesinden daha sessiz olmasıydı. Aula F87 Pro alıp Outemu silent lemon V3 alıp taktım. Elime aldığımda havadayken ses düzeyi yine tamamen sessiz olmayıp (tam olarak tatmin etmesede) sessizlik düzeyi fena değildi ama masaya koyunca (mousepadim yok) masadan mı kaynaklı bilmiyorum ses düzeyi artıyor, daha yüksek boğuk/tok bir ses çıkıyordu. Laptop klavyesinden genel tık tık ses, Aula F87 Pro+lemon v3'ten gelen tok, boğuk, yüksek sesten daha sessiz geliyordu. İade edip, Logitech MX keys mini for business aldım. Fakat aldığım ucuz olması sebebiyle hem nordic layout, Home/End vb tuşlar yok, şarjı hızlı bitiyor gibi geldi ve yapım kalitesi biraz düşündürdü. Çünkü yabancı forumlarda MX Keys'in çabuk bozulduğunu ve bozulduğu taktirde çöp olduğunu bahsettiler.

Şu anda AliExpress'te Aula F87 Pro önCeki fiyata kıyasla bayağı düşmüş. Acaba MX Keys'i iade edip ondan sonra bu sefer Aula F87 Pro+Outemu peach V3 yapsam ve altına da 3mm olacak şekilde mouse pad koysam, MX keys ve laptopun klavyesinden (ASUS TUF A16) daha sessiz olur mu? Toplamda Aula F87 Pro ve Outemu silent peach V3 switchler 2000 küsur TL gibi bir rakam tutmuş olacak, bunun üzerine çok çıkmak istemiyorum mümkünse. yoksa "MX keys'ten sonra seni tatmin etmez", hiç mekanik klavye tarafına tekrar girmeyim mi? Eğer daha farklı bir öneriniz olursa inceleyebilirim. Dediğim gibi kaliteli, uzun ömürlü, tamamen sessiz (en azından olabildiğince, yanımdaki birisini uyandırmak istemem), sarjı uzun giden, konforlu (gündelik kullanım, kodlama ve bazen oyun amaçlı kullanacağım) bir seçenek arıyorum.

@Deiinzz
@wfezilla
@soulsteal59
@702035
@Mantar09
@Leon Dayı
@Stormweaver
@llavi16
@Sakuya Izayoi
@onur.can
@ca9an
@KafadanKontak
@0X90NOP

Güncel konulara bakarken hocalarımın diğer arkadaşlara yardımcı olduğunu gördüm, benim konumdada yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏

@Yuiis Hocam siz zaten bayya ilgilenmiştiniz, konuya hakimsinizdir biraz. Uygun gördüğünüz zaman müdahale edebilirsiniz dilerseniz 😊

@BlackRazorX

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-03-10-06-43-01-771_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-10-06-43-01-771_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg
    125,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Aula F87 Pro'nun switchleri Graywood V3 veya V4 switch, kremsi tok bir sesi var zaten. Ama sese etki eden en büyük sebep keycapsler, kendi keycapsleri iyidir ben Temu'dan keycap satın aldığımda bir tık daha tok ses duyuyorum, kod yazarken bu benim hoşuma gidiyor. Laptop klavyesi kadar sessiz olmaz zaten sonuçta mekanik bir klavye. Hotswap özelliği sayesinde klavyenin ömrü çok uzun olabilir, dışardan yedek switch alırsınız bozulursa ya da işlevini kısmen yitirdiğinde değiştirip yolunuza devam edersiniz. Bataryası da F75 e göre biraz daha küçük ancak ben bunu RGB leri sadece tuşa basınca etkinleştirerek batarya süresini 1 haftaya kadar çıkardım, benim için kullandığım klavyelerin arasında en vazgeçilmezi oldu. Beklentiye göre değişir bu tabii ki ancak bana göre gayet iyi bir klavye. Ben Amazon'dan 2700 liraya almıştım.

Bu arada ben geniş mousepad üzerinde kullanıyorum, o şekilde kullanırsanız ses bir nebze olsun daha az gelecektir, muhtemelen masanın üstüne direk koyuyorsunuz bu da titreşime sebep oluyor.

Aula F87 Pro'nun switchleri Graywood V3 veya V4 switch, kremsi tok bir sesi var zaten. Ama sese etki eden en büyük sebep keycapsler, kendi keycapsleri iyidir ben Temu'dan keycap satın aldığımda bir tık daha tok ses duyuyorum, kod yazarken bu benim hoşuma gidiyor. Laptop klavyesi kadar sessiz olmaz zaten sonuçta mekanik bir klavye. Hotswap özelliği sayesinde klavyenin ömrü çok uzun olabilir, dışardan yedek switch alırsınız bozulursa ya da işlevini kısmen yitirdiğinde değiştirip yolunuza devam edersiniz. Bataryası da F75 e göre biraz daha küçük ancak ben bunu RGB leri sadece tuşa basınca etkinleştirerek batarya süresini 1 haftaya kadar çıkardım, benim için kullandığım klavyelerin arasında en vazgeçilmezi oldu. Beklentiye göre değişir bu tabii ki ancak bana göre gayet iyi bir klavye. Ben Amazon'dan 2700 liraya almıştım.

Bu arada ben geniş mousepad üzerinde kullanıyorum, o şekilde kullanırsanız ses bir nebze olsun daha az gelecektir, muhtemelen masanın üstüne direk koyuyorsunuz bu da titreşime sebep oluyor.
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapım kalitesi ve uzun ömürlü olması iyi ama daha çok alternatif bir yol veya fikir merak ediyordum. Sizce Logitech MX Keys iade edip, tekrar F87 Pro siparişi vermek mantıklımı? Öncekinde Lemon takmıştım, bu sefer Peach taksam bariz fark olurmu? Veya o ring faydası zararı olurmu?

Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapım kalitesi ve uzun ömürlü olması iyi ama daha çok alternatif bir yol veya fikir merak ediyordum. Sizce Logitech MX Keys iade edip, tekrar F87 Pro siparişi vermek mantıklımı? Öncekinde Lemon takmıştım, bu sefer Peach taksam bariz fark olurmu? Veya o ring faydası zararı olurmu?
Logitech MX Keys ile Aula F87 Pro nun kulvarları farklı, biri Business biri Gaming klavye ancak ikisi de kullanılabilir, kod yazmak için MX Keys çok daha iyi bir seçenek. F87 Pro'nun keycapslerinin değiştirilmesi olayı çok güzel, ben bu yüzden bunu almıştım zaten. Graywood V4 switch yazım hissiyatı da güzel ayrıca. Karar sizin, keycaps sesinden rahatsız olmam diyorsanız F87 Pro alın, aksi taktirde Logitech MX Keys de gayet iyi bir business klavye. Ancak MX'te keycap ve switch değiştiremezsiniz bunu da göz önünde bulundurun.

Logitech MX Keys ile Aula F87 Pro nun kulvarları farklı, biri Business biri Gaming klavye ancak ikisi de kullanılabilir, kod yazmak için MX Keys çok daha iyi bir seçenek. F87 Pro'nun keycapslerinin değiştirilmesi olayı çok güzel, ben bu yüzden bunu almıştım zaten. Graywood V4 switch yazım hissiyatı da güzel ayrıca. Karar sizin, keycaps sesinden rahatsız olmam diyorsanız F87 Pro alın, aksi taktirde Logitech MX Keys de gayet iyi bir business klavye. Ancak MX'te keycap ve switch değiştiremezsiniz bunu da göz önünde bulundurun.
Teşekkür ederim.

@LiXR
@emirhan20

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı