Bilgisayarsız geçen 2 yılın ve çalışmaya başlamamın ardından güzel bir sistem toplamanın zamanı geldi diye düşündüm fakat araştırma yaparken çok kararsız kaldım ve yardımınızı rica ediyorum. Öncelikle gerçekten ileriye dönük bir sistem olmasını istediğimi belirteyim çünkü ara ara güncelleme yapmayı planlıyorum sisteme. İlk önce yalnızca ekran kartı, SSD ve diğer ıvır zıvırlar hariç bir sistem toplayacağım. Önümüzdeki ay da ekran kartını alıp canavarı uyandırırım diye düşünüyorum. Şimdi, sizce Ryzen serisinden mi yoksa i5/i7 mi almalıyım, bana ne gibi bir sistem önerirsiniz? Bütçem ekran kartı hariç, monitör dahil 2.000 gibi bir şey. İleriye dönük olsun istediğim için son jenerasyon bir Intel mi yoksa Ryzen serisinden mi almalıyım kararsızım. Monitör olarak da 23" üstü istiyorum ama monitöre hem 500 liradan fazla da vermek, hem de dandik bir şey olsun istemiyorum. Anakart konusunda zaten bilgisizim ama önümüzdeki ay bir GTX 1060 yerleştirmek istediğim için, onun da sağlam bir şey olması gerektiğini düşünüyorum. RAM ve HDD'de marka vs. önemli değil. Hem bütçeyi kısabildikçe kısalım, hem de ileriye dönük ve bazı bileşenlerde kaliteyi yakalayalım istiyorum. Umarım yardımcı olabilirsiniz, teşekkürler.