2000 TL'ye akustik keman önerisi

solvadors

Kilopat
Merhaba, kemandan anlayan arkadaşlar bana keman konusunda yardımcı olabilir mi? Bütçe 2000 lira.

Merhaba. Hocam maalesef verdiğiniz bütçe ile o kadar iyi bir keman alamazsınız. Yerel müzik marketlerine gidip kemanı deneyebilir/denetebilirsiniz. Yanınızda kemandan anlayan, mümkünse uzman birini getirin.

Yeni başladım zaman keman hocasının bana önerdiği kemanlar 10k'dan başlıyor. Bu gün sordum bir yerde 3 farklı markadan keman önerdiler. Paganini, Auster ve Swing bu markalar nasıldır mesela internette uygun bi nebze bunlar.

Internetten keman alımını hiçbir zaman desteklemem ama pek fark etmez bu fiyatta. Alacağın şey her türlü VSO yani keman şekilli obje olacak. Alabilirsin.

10 yıldır keman çalıyorum. Bana sorarsanız 2000 liraya adamakıllı basit bir keman bile bulmanız çok zor hocam. Benim ilk kemanım dandik bir şeydi, onun bile şu anki fiyatı 2000‘den fazla. Yine de müzik marketlere falan sorun. İkinci el satan da olabilir. Ama açıkçası pek ihtimal vermiyorum, iyi ve işinizi görecek bir enstrüman istiyorsanız biraz daha bütçe ayırmaya çalışın bence.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Daha başlangıç seviyesindeyim tek istediğim yukarda bulunan 3 marka (Paganini, Auster ve Swing) hakkında bir bilginiz varsa yorum yapmanız veya sizin bana marka önermenizdi. Varsa paylaşır mısınız. Çok isterdim 10k bütçe ayırayım ama maalesef başlangıç aşamasında olduğum için o kemanın başına neler getiririm kestiremiyorum o yüzden bu paraları vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Hocam marka önerisi doğru olmaz mağazaya gidip denemelisiniz. Aynı anda aynı şekilde üretilen iki keman bile farklı olacaktır. Kötü kemanla başlamak hevesinizi kırar ayrıca. En azından bi' 5 bin vermeniz gerek.

Paganini daha çok duyduğum bir marka. İlla ucuz alacağım diyorsanız olabilir. Ama kullanmadan iyidir kötüdür demek istemiyorum. Benim ilk kemanım “rivertone” idi, başlangıç için memnun kalmıştım, dört beş sene sonra değiştirdim. Marka olarak onu önerebilirim ama hala satılıyor mu bilmiyorum. Bana yeterli gelmişti. Kemanın başına çok bir şey getireceğinizi de sanmıyorum, maksimum telini kopartırsınız. Aşırı dandik bir şey almaktan kaçının yine de, başlangıç aşamasında da sesini iyi alıp alışmanız açısından (nasıl ifade edeceğimi bilemedim). Bir de ben ilk kemanımı enstrümandan anlayan biriyle mağazada deneyerek almıştım. Direkt marka söylememişti, gidip bakalım demişti ve denemiştik. Bence bu şekilde yaparsanız daha iyi olur.

Keman çok dertli ve sabır gerektiren bir enstrüman. Heves edip başlayanların %90 ı bir süre sonra illalah edip bir kenara atar. Gerçekten enstrümanı sevdiyseniz ve ilerleyebileceğinizi düşünüyorsanız hocanızın önerdiği modeli alın. Ancak diğer türlü hevesiniz bitip vaz geçecekseniz o para çöp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…