2000 TL’ye anakart, işlemci ve RAM tercihi

ZentaX

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar hayırlı akşamlar, bir arkadaş 1900 liraya i7 4790K + Z97 anakart ve 16 GB RAM alacak.
İleriye dönük olması açısından aşağı yukarı aynı fiyatlara şöyle öneri yaptım;

RAM’den 2 tane alınıp 16 GB yapılır. Ryzen 5 1600 AF’de kullanılabilir. İndirimde 2600X bulunabilir. Fikirlerinizi merak ediyorum.

Ryzen 5 2600 almak yerine, R5 1600 alıp yanına kule tipi bir soğutucu almak daha mantıklı olacaktır. Bu sayede overclock yapabilir, yapmasa dahi düşük sıcaklıkta daha iyi performans elde edebilir.
Önerim şu şekildedir:
COOLER MASTER H410R KULE TİPİ İŞLEMCİ SOĞUTUCU Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe veya Dark Freezer X120R, 12cm Kırmızı LED'li, Intel & AMD Uyumlu, 4pin PWM Fanlı, Direkt Kontak, Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX120R) - İşlemci Soğutucu - Overclock - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik alınabilir, ancak benim tavsiyem soğutucuyu ikinci el almanız. Düşünürseniz Cooler Master Hyper T4 soğutucumu satabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı