2000 TL'ye E5300 sisteme yükseltme önerisi

Nickli

Hectopat
Daha fazla  
İlk olarak konuyu bir açayım. Bugün tavan arasında bir bilgisayar buldum bayağı tozluydu vesaire temizledim. Daha önce hiç PC'm olmadı. Bu bilgisayarı çok da para harcamadan 2000TL gibi bir fiyata geliştirmek istiyorum. Çok da bir gelişim lazım değil klasik oyunları açacak kadar yaparsanız ne ala. Aşağıdakilerden daha fazla bilgiye ihtiyaç lazım olursa sormaktan çekinmeyin.

Sistemim:
Anakart: ECS G31T-M7
İşlemci: Intel Pentium(R) Dual-Core CPU E5300.
RAM: 2 GB.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 3400 series.

İlk önce BIOS modunu paylaşayım.

Bu anakarta X5460'da takabilirsiniz, bu da yetmez birde m2 bile takabilirisiz. Birde 8x2 RAM kullanırsanız üstüne 750 Ti takarsınız. Çok ağır olmayan oyunları GTA 5 dahil oynarsınız.

İlk önce BIOS modunu paylaşayım.

Bu anakarta X5460'da takabilirsiniz, bu da yetmez bir de M.2 bile takabilirisiz. Bir de 8x2 RAM kullanırsanız üstüne 750 Ti takarsınız. Çok ağır olmayan oyunları GTA 5 dahil oynarsınız.

Hocam ilk olarak BIOS modu derken ne dediniz tam olarak anlamadım. Kısa bir araştırma yaptığımda anakartımın 4 GB'dan daha fazla RAM'e uygun olmadığını görüyorum ve söylediğiniz geliştirmeler ortalama 5000 6000TL bandında olacaktır ben sizden GTA 5 tarzı oyunlar açsın istemiyorum. GTA 4, CS:GO tarzı oyu nları 60FPS bandında oynatması yeterli olur.

Hocam ilk olarak BIOS modu derken ne dediniz tam olarak anlamadım. Kısa bir araştırma yaptığımda anakartımın 4 GB'dan daha fazla RAM'e uygun olmadığını görüyorum ve söylediğiniz geliştirmeler ortalama 5000 6000TL bandında olacaktır ben sizden GTA 5 tarzı oyunlar açsın istemiyorum. GTA 4, CS:GO tarzı oyu nları 60FPS bandında oynatması yeterli olur.

DDR3 sandım ben bunu, neyse daha az masraflı olur en azından. O vakit Q9600 gibi işlemci, aynı RAM'den bir tane daha takarsınız. Ekran kartı olarak da uyguna 1030 bulabilirseniz fena sayılmaz fakat CS 2'den pek medet ummayın, 60 FPS verse bile fazla drop yersiniz. GTA 4'te çok özürlü bir oyun ancak biraz ayar yaparsanız oynanır duruma gelebilir. GTA 5'te oynayabilirsiniz.

DDR3 sandım ben bunu, neyse daha az masraflı olur en azından. O vakit Q9600 gibi işlemci, aynı RAM'den bir tane daha takarsınız. Ekran kartı olarak da uyguna 1030 bulabilirseniz fena sayılmaz fakat CS 2'den pek medet ummayın, 60 FPS verse bile fazla drop yersiniz. GTA 4'te çok özürlü bir oyun ancak biraz ayar yaparsanız oynanır duruma gelebilir. GTA 5'te oynayabilirsiniz.

Hocam şöyle bir alışveriş düşündüm bir kontrole derseniz sevinirim aslinda. AI'dan destek aldı
Başlıksız1_20241108134223.png
m yaparken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı