2000 TL'ye ekran kartsız sistem toplama

NevAB

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar PC'ye yeni parçalar almak istiyorum biraz kararsız kaldım. 2000 TL bütçe.
İşlemci, anakart, RAM ve SSD almak istiyorum. İleride işlemci yükseltebileceğim ve 8 GB RAM'le baslayıp yanına 8-8 RAM ekleyebileceğim bir anakart. Ekran kartım şimdilik idare eder. Ama sonrası bütçe oluştuğunda ekran kartı alacağım 1000 TL'lik.
  • Intel Core i3 7100 Soket 1151 3.9GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci
  • GIGABYTE GA-Z170-Gaming K3 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3466MHz(OC) anakart
  • GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit Ram
  • OCZ 120GB TL100 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 530MB Yazma )
Bunlara baktım ancak kararsız kaldım. Önerilerinizi yada düşüncelerinizi bekliyorum.

İyi forumlar...

Son düzenleyen: Moderatör:
Efemdim biraz aştı ama.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 172
Anakart i3 uyumlu değil galiba. Benim paylaştığım Gigabyte. Şu Anakart MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 tavsiye ediliyor.

Ayrıca teşekkürler önerin için ama 4 parça lazım sadece geriye kalanlar şu an elimde mevcut.

Power'iniz kaç Watt?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    193,1 KB · Görüntüleme: 151
  • 3Adsız.png
    3Adsız.png
    159 KB · Görüntüleme: 149
  • Adsız.png
    Adsız.png
    193,1 KB · Görüntüleme: 124
Bu parçalar sizin yazdığınız parçalardan kat kat daha iyi. O parçaları kesinlikle almayın. Çok kötü i3 7100'e Z170 anakart hiç alınır mı?
Eki Görüntüle 232642
Bu öneri gayet yerinde olmuş.

@NevAB Yalnız bütçeyi biraz aşıp arkadaşın koyduğu RAM'in 3000MHz olanını almanızı öneririm, Ryzen ile fark yaratıyor.

Fikirlerinizden yola çıkarak bütçeyi şu şekilde aşmayı düşünüyorum.Ancak anakart yüksek mi almalıyım yoksa işlemciyimi yüksek almalıyım pek çözemedim bu konuyu

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    Untitled.png
    32,5 KB · Görüntüleme: 108
Fikirlerinizden yola çıkarak bütçeyi şu şekilde aşmayı düşünüyorum.Ancak anakart yüksek mi almalıyım yoksa işlemciyimi yüksek almalıyım pek çözemedim bu konuyu
O parçaları kesinlikle almayın! O işlemciye Z270 anakart alınmaz! "K" ibaresi olan işlemcilere "Z" ibaresi bulunan anakart alınması gerekir. O işlemci için en fazla "H" ibareli anakart alınmalıdır. Bu arada yerinizde olsam kesinlikle Ryzen alırım.

AMD mi bilmiyorum arasında nasıl bir tercih yapmalıyım? Yüksek anakart tercihi şöyle bi düşünce var aklımda i7'ye yükseltmek istiyorum 1-2 seneye olursa tabi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı