Kendim toplayacağımdan değil, Sosyaldeki 2000 TL'ye GTX970 Oyun bilgisayarı toplamak isteyen arkadaşlar için en uygun sistemi topladım direk bu sistemi almak isteyen arkadaşlara hitaben;
i3 4160, GTX970 1K oyunculukta dar boğaz yapmıyor bunu testli yada bizzat videolu araştırarak emin olabilirsiniz.
Anakart giriş seviye ve pek bir özelliği olmasa da sistemi bu çalıştırmak için yeterli. (işlemci ve ekran kartı performansından bir şey kaybettirmez).
Zotac GTX970 (yada Vatan harici Web üzerinden Galax GTX970 Ex Oc Alınabilir aynı fiyat) Zotac'ın bu modeli diğer markalarla kıyaslanması tartışılır ama Zotac'ın bu kartını kullananlardan şikayet edeni görmedim marka sizi yanıltmasın hiçbir zaman bir marka kaliteli ürün çıkartamaz diye bir şey yok.
Ram'i bütçe olduğunda 8GB'a çıkartmalı, Hdd buraya sadece Windows, birkaç oyun ve fiyattan kırpmak için konuldu
Xigmatek Kasanın içindeki güç kaynağı 12V çıkışından 432W veriyor olması yeterli.
Bu sistemi sadece 2000 TL'ye denk getirmek için bir çok şeyden ödün verilerek en fazla bu duruma getirebildim. 1080p Oyunculuk için GTX970'in performansını dar boğazsız gayet net bir şekilde alırsınız.
Bu sistemde değiştirmeyi yada eklemeyi düşündüğünüz bir parça varsa istediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz.