2000 TL'ye Fan ve Sıvı Soğutma Önerisi

hawyy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Elimdeki kasanın stok olarak 3 fanı var ancak 1 tanesi çalışmıyor, hava akışı da iyi değil. O nedenle yeni bir kasa alıp iyice soğutmak istiyorum. Toplam bütçem 2000 TL.

Bu kasadan kalan yaklaşık 800 TL ile hem sıvı soğutma hem fan mı almalıyım, yoksa sadece fan mı almalıyım kararsız kaldım. Kalitesiz bir sıvı soğutma olsun istemiyorum. Eğer bütçe içinde kaliteli bir seçenek yoksa da sadece fan önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa gayet iyi alabilirsiniz. Ancak kalan 800 lira ile sıvı soğutucu değil oldukça başarılı kule tipi hava soğutucu satın alınabilir.

Sıvı soğutucu konusunda kararlıysanız ucuz malın yahnisi yavan olur sözü ile bu bütçede sıvı soğutucu almanızı önermem.

Ryzen 5 2600 işlemci
1660Ti 3 fanlı ekran kartı
MSI B450 Gaming Plus anakart
2X8 GB RAM var.
PSU, HDD ve SSD var.
Sıvı soğutmaya gerek bile yok ama ileri dönük vs olsun dersen:

Dark DKCHMAXV20 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu ikisini alabilirsin. Fan eklemeye gerek kalmaz.

Kasa gayet iyi alabilirsiniz. Ancak kalan 800 lira ile sıvı soğutucu değil oldukça başarılı kule tipi hava soğutucu satın alınabilir.

Sıvı soğutucu konusunda kararlıysanız ucuz malın yahnisi yavan olur sözü ile bu bütçede sıvı soğutucu almanızı önermem.
İşlemcinin stok soğutucusundan memnunum. Ben kasa için 2 fan yeter mi diye düşünüyordum. Sıcak havalarda oyun oynarken sistemim kendini kapatıyor ısındığından dolayı. Kasanın hava akışının iyi olmasını istiyorum. Sıvı soğutucu konusunda ısrarcı değilim, kaliteliyse olur ancak değilse kalsın önemli değil.
Sıvı soğutmaya gerek bile yok ama ileri dönük vs olsun dersen:

Dark DKCHMAXV20 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu ikisini alabilirsin. Fan eklemeye gerek kalmaz.
Teşekkürler hocam.

@hawyy İşlemci fanı işinizi görüyorsa problem yok fakat kasanın stok iki fanı yeterli olmaz. Elinizde ki kalan fanların birini egzoz diğerini de üst kısım için havayı içerden alıp dışarıya verecek şekilde kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı