2000 TL'ye GTX 770 Tabanlı Sistem Toplama

FX 4300 olsa neyse de 4100 ile özellikle MP oyunlarda düşük performans alırsınız. İleride işlemci ve RAM upgrade etme şartıyla tercih edilebilir bu sistem.

Öncelikle ben konuyu açan kişinin arkadaşıyım, başlıktan dolayı ceza yedi onun yerine ben yazıyorum.

Cevabınız için teşekkürler, sistem böyle 1800 tl yapıyor sizce kalan 200 tl neye harcanmalı ?
Ayrıca bu yaz işlemci ve ram upgrade'i yapılacak sisteme eğer alınırsa fakat dediğiniz gibi 4100 mp de çok kötü sonuçlar verir mi ? Varsayıyorum BF4 mp oynattırmaz mı böyle ?

Sadece Fx 4100 ve 4 gb Ram ile Gtx 970'in yükünü geçtim Gtx 770'in yükünü bile kaldıramazsın hocam. Fx 4100, AMD'nin Zambezi ailesine ait en düşük çekirdek performansına sahip işlemcisidir. Sadece MP değil, SP oyunlarda da darboğazlar oluşturacaktır.

Sadece Fx 4100 ve 4 gb Ram ile Gtx 970'in yükünü geçtim Gtx 770'in yükünü bile kaldıramazsın hocam. Fx 4100, AMD'nin Zambezi ailesine ait en düşük çekirdek performansına sahip işlemcisidir. Sadece MP değil, SP oyunlarda da darboğazlar oluşturacaktır.

Cevabınız için teşekkürler, oluşucak darboğazlar eğer öf dedirttirmeyecek ise ben böyle gitmekte kararlıyım çünkü 3 ay sonra sisteme üst düzey bir işlemci ve 4 gb daha ram takviyesi yapacağım. Umarım darboğaz oynattırmayacak kadar fazla yaşanmaz.

Öncelikle ekran kartını R9 280X yapın. 770 ile neredeyse aynı performansı vermekte ve daha ucuz. Kaldı 300 TL. Bu para ile işlemciyi FX 6300 alın. Böylelikle MP'de ciddi sıkıntılar yaşamazsınız. İleride de 4GB RAM eklenirse iyi bir sistem olur.

www.vatanbilgisayar.com: XFX R9 280X Double Dissipation Edition GDDR5 3GB 384Bit DX11.2 AMD Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bahsettiğiniz ekran kartı bu mu ? Benim gtx770'i seçme sebebim yazılım tarafındaki yüksek desteği ve fanlarının sessizliği. Beni çok cezbediyorlar.

Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi 3 ay sonra yeniden bir takviye olucak o zaman fx6 değil muhtemelen bir üst seviye bir işlemci alınıcak ramle beraber. O yüzden işlemciyi eklemeye/düşünmeye gerek yok şuan

Bence I3 4160 ve H81-Plus ikilisini tercih edin. Ekran kartınız aynı kalsın. RAM 8GB yapın. I3 4160, FX X8 8320 işlemci ile yarışıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı