2000 TL'ye Modem Önerisi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar,

İkinci internet olarak TurkNet bağlatıyorum ve bir modeme ihtiyacım var. Bütçe olarak abartmaya gerek yok ancak iyi bir ürün istiyorum, 1000-2000 TL uygundur sanırsam.

Yapacağım işler;
pfSense ile Load-Balancing.
Plex medya sunucusu.
Oyun sunucusu.
NAS depolama sunucusu.

Bunlara yetecek daha doğrusu bunların hepsini yaparken herhangi bir yetersizlik veya darboğaz yaşatmayacak bir modem lazım, önerilerinizi bekliyorum.

@Disty

Merhaba,

İkinci internet olarak TurkNet bağlatıyorum ve bir modeme ihtiyacım var. Bütçe olarak abartmaya gerek yok ancak iyi bir ürün istiyorum, 1000-2000 TL uygundur sanırsam.

Yapacağım işler;
Pfsense ile load-balancing.
Plex medya sunucusu.
Oyun sunucusu.
Nas depolama sunucusu.

Bunlara yetecek daha doğrusu bunların hepsini yaparken herhangi bir yetersizlik veya darboğaz yaşatmayacak bir modem lazım, önerilerinizi bekliyorum.

@Disty

2000 TL bana ver sana TP-Link olurum. Şaka bir yana TP-Link zaten kendini kanıtlamış bir firma bence bu güzel gibi 200 metre kapsama alanı var.

Bir bilgisayar almanız gerek. 2000TL'ye zor.

Lenovo ThinkCentre Tiny gibi mini bilgisayarlara bakabilirsiniz ama PCI-E kartı takabilceğinizden emin olun. Çoklu ethernet kartı takmanız gerek.

Bilgisayara Proxmox gibi bir sanallaştırma için işletim sistemi kurup sanal makine olarak PfSense çalıştırabilirsiniz.
Diğer sunucular için de başka bir sanal makine veya konteyner oluşturabilirsiniz.

2000 TL bana ver sana TP-Link olurum. Şaka bir yana TP-Link zaten kendini kanıtlamış bir firma bence bu güzel gibi 200 metre kapsama alanı var.
Yapacağım işler;
pfSense ile Load-Balancing.
Plex medya sunucusu.
Oyun sunucusu.
NAS depolama sunucusu.
Attığınız cihaz, istenilen özelliklerden hiçbirini yapamıyor.

Son düzenleme:
Bir bilgisayar almanız gerek. 2000TL'ye zor.

Lenovo ThinkCentre Tiny gibi mini bilgisayarlara bakabilirsiniz ama PCI-E kartı takabilceğinizden emin olun. Çoklu ethernet kartı takmanız gerek.

Bilgisayara Proxmox gibi bir sanallaştırma için işletim sistemi kurup sanal makine olarak PfSense çalıştırabilirsiniz.
Diğer sunucular için de başka bir sanal makine veya konteyner oluşturabilirsiniz.
Hocam zaten Plex, NAS ve oyun sunucuları için ayrı sistemler toplayacağım. pfSense içinse 2 çekirdek 4 thread i5 2. nesil işlemci var 2x8 GB DDR3 RAM'e sahip. Elimde boşta 3-4 tane sistem var, her sunucu için ayrı sistem toplayacağım ancak bütün sunucuları bu modeme bağlayacağım. Bağladığım modem bütün bu bilgisayarlara darboğaz yaşatmasın istiyorum, yoksa modemin üzerindeki güçsüz işlemciyle sunucu kurma planım yok. IP forwarding olsun gerekli diğer şeyler olsun hiçbir sıkıntı yaşatmasın.

Oyun sunucusu için elimde 8C16T Xeon işlemcili sistem var 32 GB DDR3 ECC RAM'li. NAS için daha bir ürün sistem veya ünite almadım ancak alacağım. Plex içinse gene bir sistem ayarlarım ben.

Bu arada hocam siz bilirsiniz, Plex'i ben şu anda kendi sistemimden çalıştırıyorum da. NAS kurduğumda dizi ve filmleri NAS'tan stream edebilir miyim yoksa illa internal bir HDD mi lazım?

Bütün sunucular içinse şunun gibi bir rig alacağım zaten;

Şimdi cumartesi günü TurkNet'ten gelip evime bağlayabilecekleri bir modem lazım.

Ayrı modem kullanacaksınız yanlış anlamadıysam.
Modemi bridge modda PfSense'ye bağlayın.
Modem bridge modda olduğu için dandik bir şey de olsa olur.
DSL kablosunu ethernet kablosuna dönüştürmek dışında bir şey yapmayacak.
Bunu Türk Telekom'un verdiği dandik modemler dahi sıkıntısız yapar.
Modemin pek bir rolü yok, bütün yükü PfSense sırtlanacak.

PfSense içinse 2 çekirdek 4 thread i5 2. nesil işlemci var 2x8 GB DDR3 RAM'e sahip.
İşlemci yeterli, RAM gereksiz fazla. 4 GB RAM fazlasıyla yeterli olur.
Ben 2 thread ve 2GB RAM ayırdım.

Bu arada hocam siz bilirsiniz, Plex'i ben şu anda kendi sistemimden çalıştırıyorum da. NAS kurduğumda dizi ve filmleri NAS'tan stream edebilir miyim yoksa illa internal bir HDD mi lazım?
Plex'i direkt NAS olarak kullanacağınız cihaza kurmak daha mantıklı.
NAS'ı ayrı cihaz olarak da kullanabilirsiniz ama NAS ile Plex arasında gereksiz ağ kullanımı oluşacak.

Elimde boşta var RAM hocam.

NAS'ı ayrı cihaz olarak da kullanabilirsiniz ama NAS ile Plex arasında gereksiz ağ kullanımı oluşacak.
Anladım, o halde öyle yapayım ben.

TurkNet 820 TL'ye veriyorlarmış modem. Ben 820 TL'ye onların verdiklerinden iyi bir modem alabileceğimi düşünüyorum. Ne önerirsiniz o zaman? 820 TL'ye ZYXEL VMG3625-T50B veriyorlarmış, değmez şahsen.

Ben 2 thread ve 2GB RAM ayırdım.

NAS'ı ayrı cihaz olarak da kullanabilirsiniz ama NAS ile Plex arasında gerezksiz ağ kullanımı oluşacak.
Hocam modem olarak ne önerirsiniz? 820 TL'ye adamların verdiği modemi mi alayım yoksa başka bir modem mi önerirsiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı