2000 TL'ye R5 7500F için soğutucu önerisi

Neden 60 Dereceler'de çalışması varken 70-75 derece görsün ki ayrıca onun sıcaklığı kasanın içini de etkiliyor ekran kartına da yansıyor.

60 derece ne? İşlemci su mu kaynama derecesi mi var, 60'ı geçince eriyor mu bu işlemci?

60 olunca sanki +20FPS, soğutmaya kasmaktansa git başka parçalarına ekle de performansın artsın boşa para harcamayın.

İki üç dandik ışıklı fandan feragat edip kasaya 2 3 adamakıllı fan takma, güzel bir egzozlama planlama sonra kasaya yansıyor, ekran kartı sıcaklığını etkiliyor. Ne hikmetse bir bende etkilemiyor bu soğutmalar kasanın ve ekran kartının sıcaklığını.

Hayır 60 65 üstüne çıkmamasını bekliyorum 70-75 sıcak demektir 60-65 normal demektir.

6-7 sene önceki Pentium'ların i5'lerin sıcaklık skalası o ciğerim çok geçmişte kalmışsın.

Fanlarım dandik değil, soğutucum iyi hava. Akışı güzel 12 adet fan mevcut. İşlemci 75 dereceleri görünce kasanın içinde de ister istemez sıcaklık oluyor. Ben kendi adıma söyledim o soğutucu ile 70'leri görüyor. Ben sıvı aldım satıyorum. Arkadaşın bütçesi varsa daha iyi bir şey alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elemanlar benim Prime95 testlerini görseler büyük ihtimal kalpten gidecekler demek ki. 65 70 dereceye çok diyorlar çıldırmalık.

12 tane fanın mevcut olması iyi bir şey değil bu arada. Birkaç tanesini sökseniz eminim soğutma performansı iyileşir.

Bu kasanın kendisini görebilir miyiz, çok merak ettim.

12 adet fan olması hava akışının iyi olduğu anlamına gelmez. Aksine hava akışını daha da karıştırırsın.

En basit kule soğutmalarla 7500f'te stress testi harici 65 derece görülebiliyor keza 7800x3D'de 70 derece görebiliyorum bu işlemci ile, sence de bir sorun yok mu senin sistemde.

Neyse en iyisi ezbere iş yapıp konuşmaya devam edelim biz.

Elemanlar benim Prime95 testlerini görseler büyük ihtimal kalpten gidecekler demek ki. 65 70 dereceye çok diyorlar çıldırmalık.

İstenilen dereceler bunlar galiba

Benim dereceleri atmayim inanmazlar.

Arkadaşlar pek bilgim yok bu konularda o yüzden soruyorum kusura bakmayın.Önerdiğiniz kule tipi soğutucu bunlar sanırım. Bu ikisi aynı ürün galiba farkı rgb olmasımıdır acaba.Fark RGB ise neden fiyatı normaline göre düşük

Stokları tükenmiş Phantom Spirit'in o yüzden yukarıda attığım peerless assasini tercih edebilirsin.

Fiyatının uygun olması ise yurt dışında da uygun olmasıdır. Neredeyse aynı fiyattan satılıyor yurt dışı fiyatı ile. Benim hatırladığım 35€ civarındaydı bir aralar peerless assasin şu anda 40-45 dolar civarı fiyatlar eşitleniyor. Bu ekonomiye rağmen yurt dışı ile aynı fiyata satın alabilmek büyük bir kazanç.

Evet fark ettim kral ama bu kadar övdüğünüz için stokların gelmesini bekleyeceğim.

Kral peki bu attığım 2 ürünün farkı nedir ?

Evet fark ettim kral ama bu kadar övdüğünüz için stokların gelmesini bekleyeceğim.

Kral peki bu attığım 2 ürünün farkı nedir?

Biri ışıklı fanlara sahip öbürü ışıksız onun dışında farksız.

Ayrıca Phantom spirit için beklemenize de gerek yok, peerless assasin fazlasıyla işini görecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…