2000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
1500-2000
Makaleler
4
Herkese hayırlı forumlar, yakın zamanda sistemimi güncellemeyi düşünüyorum. Aslında bilgisayar toplamakla alakalı deneyimim var ama yine de birkaç şey aklıma takılıyor. İlk olarak kendi sistemim ile başlıyayım:

• FX6300.
  • 12 GB DDR3 1600 MHz RAM.
  • RX 570 4 GB ITX ekran kartı.
  • 450Watt FSP PSU.
  • 500GB HDD(SSD sizlere ömür)
Aslında sistemim ile çok sıkıntım yok ama SATA 2 ve DDR3 yavaş yavaş canımı sıkmaya başladı ya da ben öyle hissediyorum ve bazı oyunlarda darboğaz sorunu var(genelde benim oynamadığım oyunlar). Aklımda yine AMD sistem toplamak var. Sorularım şu şekilde;

1. R3 1200 RX570 için yeterli mi? Tüm testlerde işlemci kullanımını %100 görünce yetersiz demişler, ama ben testlerde donma ya da kasma görmedim hem CPU hem GPU %100 deydi.
  2. Sistemi B450 ile toplamayı düşünüyorum ama R3 3500 alıp B550 ile toplayıp bütçe zorlamama gerek var mı? B550 sanırsam en az 3. nesil ile çalışabiliyordu.
  3. Önerdiğiniz ya da uzak dur dediğiniz bir anakart var mı? Genelde Gigabyte anakartlar ucuz oluyor onlardan almayı düşünüyorum.
  4. RAM için 8+8 2400 MHz şimdilik yeterli midir yoksa 3200MHz 8 tek modül alıp ileride yanına bir tane daha mı eklemek mantıklı olur?
  5. Son olarak bütçe dostu bir SSD öneriniz var mı? B450 ile sistem toplarsam(en son Adata SU630 kullanmıştım)

Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

2000 liraya PC mi toplayacaksınız sistem mi yükselteceksiniz anlamadım ben hocam.

Hocam 8 GB daha iyi olur hız için ben kendim Gigabyte B450 S2H anakart kullanıyorum memnunum.

Hocam teknik olarak her ikisi birden oluyor aslında ekran kartı dışında değişmeyecek bir parça yok.

FX işlemciyi düşük frekanslı RAM ile kullanman hatalı RAM'larını çift kanal 16 GB yap 2000'e toplayacağın sistem seni level atlattırmaz boşa para harcamış olursun.

+İlk olarak kesinlikle 8+8 RAM alın.
Anakart olarak B450 S2H.
SSD olarak sorunsuz ve güzel bir model ilk etapta 240 yetecektir.
İşlemci olarak 1600 AF altı bir işlemci almayın 1200 RX570 ile çoğu yerde darboğaz yapar işlemci olarak bütçenize göre bunlardan birini seçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…