2000TL işlemci önerisi

Evet lakin şöyle bir şey var. Bence elindeki bu anakartı sat. Daha sonra 12100F işlemci ve ona göre yine bu kullandığın anakart gibi orta seviyelere yakın giriş seviyeside olmayan bir anakart al ikinci el. Bence bu güncelleme güzel olur :p

İşte şöyle bir durum var hani fiyat aralığını pek bilmiyorum ve sarı sitelerde satmak için çaba vermek uğraşılmaz geliyor beni 1 yıl idare etse bana yeterli olur peki hani i3 8. nesile göre performansta gözle görülür bir artma yaşar mıyım işlemci odaklı oyunlarda

İşte şöyle bir durum var hani fiyat aralığını pek bilmiyorum ve sarı sitelerde satmak için çaba vermek uğraşılmaz geliyor beni 1 yıl idare etse bana yeterli olur peki hani i3 8. nesile göre performansta gözle görülür bir artma yaşar mıyım işlemci odaklı oyunlarda
Aslında diğer arkadaşın dediği setup yaparsanız daha hızlı olur. AMD Ryzen 3600 işlemciler ve B450 anakartlar daha çok var ikinci el piyasasında. AMD Ryzen 3600 işlemci ile Intel 12100f işlemci fiyatları neredeyse aynı, performanlarına bakacak olursak neredeyse aynı gibi, Intel max %4-5 daha iyi denilebilir. Lakin AMD piyasasında ikinci el pazarında Intel'e göre daha fazla ilan var. 1.400 TL nakit verirseniz hatta 1.300 TL bile satan olabilir :) Anakart fiyatlarıda B450 chipset uyumlu AMD için yine max 1.400 TL gibi bulunabilir iyi ve temiz bir model. Toplam 2800 TL gibi olur. 9400F ile arasındaki performans çok denilebilir. Tekli çekirdek performans AMD'nin 9400F e göre %10 bu seviye önemli. Çoklu çekirdek ise 2 katı :p %50 daha iyi yani.

Aslında diğer arkadaşın dediği setup yaparsanız daha hızlı olur. AMD Ryzen 3600 işlemciler ve B450 anakartlar daha çok var ikinci el piyasasında. AMD Ryzen 3600 işlemci ile Intel 12100F işlemci fiyatları neredeyse aynı, performanlarına bakacak olursak neredeyse aynı gibi, Intel Max %4-5 daha iyi denilebilir. Lakin AMD piyasasında ikinci el pazarında Intel'e göre daha fazla ilan var. 1.400 TL nakit verirseniz hatta 1.300 TL bile satan olabilir :) Anakart fiyatları da B450 chipset uyumlu AMD için yine Max 1.400 TL gibi bulunabilir iyi ve temiz bir model. Toplam 2800 TL gibi olur. 9400F ile arasındaki performans çok denilebilir. Tekli çekirdek performans AMD'nin 9400F e göre %10 bu seviye önemli. Çoklu çekirdek ise 2 katı :p %50 daha iyi yani.

Uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim de tam olarak açıkçası anlayamadım benim amacım 1 yıl idare etmek zaten fazla kullanmıyorum bilgisayarı benim amacım hani canım sıkıldığında rahat rahat FiveM ve Valorant gibi oyunları bana oynatır mı i5 9400F

Uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim de tam olarak açıkçası anlayamadım benim amacım 1 yıl idare etmek zaten fazla kullanmıyorum bilgisayarı benim amacım hani canım sıkıldığında rahat rahat FiveM ve Valorant gibi oyunları bana oynatır mı i5 9400F
9400F i5 olduğu için ikinci el piyasası pahalı. 2.000TL'den aşağı fiyat yok. Lakin pek performanslı bir model değil aslında. AMD Ryzen 3600 ya da Intel 12100f işlemci yaparsan daha performanslı bir güncelleme olur senin için. 9400F işlemci 2.000 TL tek başına. Alırsan şu an ki anakart'ın üzerine takıp direkt kullanabilirsin bilgisayarını. Ya da yukardaki iki seçenekten birisini düşünürsen anakart'ıda değiştirmen gerek. AMD alırsan Ryzen 3600 model ikinci el 1.300 TL + anakart B450 chipset (iyi modeller) 1.300/1.400 toplam max 2.700 TL olur. %50 daha performanslı bir güncelleme yapmış olursun bilgisayar için. 9400f gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir senin için. Özellikle Valorant oyununda.

9400F i5 olduğu için ikinci el piyasası pahalı. 2.000TL'den aşağı fiyat yok. Lakin pek performanslı bir model değil aslında. AMD Ryzen 3600 ya da Intel 12100F işlemci yaparsan daha performanslı bir güncelleme olur senin için. 9400F işlemci 2.000 TL tek başına. Alırsan şu anki anakartın üzerine takıp direkt kullanabilirsin bilgisayarını. Ya da yukarıdaki iki seçenekten birisini düşünürsen anakart'ıda değiştirmen gerek. AMD alırsan Ryzen 3600 model ikinci el 1.300 TL + anakart B450 chipset (iyi modeller) 1.300/1.400 toplam Max 2.700 TL olur. %50 daha performanslı bir güncelleme yapmış olursun bilgisayar için. 9400F gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir senin için. Özellikle Valorant oyununda.

Peki bildiğiniz satan biri var mı anakart ve işlemci bir de 9600k modelini de düşünüyorum

9400F i5 olduğu için ikinci el piyasası pahalı. 2.000TL'den aşağı fiyat yok. Lakin pek performanslı bir model değil aslında. AMD Ryzen 3600 ya da Intel 12100F işlemci yaparsan daha performanslı bir güncelleme olur senin için. 9400F işlemci 2.000 TL tek başına. Alırsan şu anki anakartın üzerine takıp direkt kullanabilirsin bilgisayarını. Ya da yukarıdaki iki seçenekten birisini düşünürsen anakart'ıda değiştirmen gerek. AMD alırsan Ryzen 3600 model ikinci el 1.300 TL + anakart B450 chipset (iyi modeller) 1.300/1.400 toplam Max 2.700 TL olur. %50 daha performanslı bir güncelleme yapmış olursun bilgisayar için. 9400F gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir senin için. Özellikle Valorant oyununda.

Gigabyte A520M K V2 bu anakart dediğiniz işlemciyi besler mi​

Peki bildiğiniz satan biri var mı anakart ve işlemci bir de 9600k modelini de düşünüyorum

Gigabyte A520M K V2 bu anakart dediğiniz işlemciyi besler mi​

9. nesil Intel'in bu modellerini unut bence. AMD Ryzen 3600 9600K'dan da iyi.

Söylediğin anakart gayet iyi AMD Ryzen için. Ben sana ikinci el konusunda yardımcı olamam, ama Sahibinden elden ele satın almaya özen göster. İkincisi satıcı olan kişinin üyelik tarihini kontrol et. Bence en az 2020 yılına ait olmalı üyelik oluşturma tarihi. Diğer ilanlarına bak, ve sonra telefon ile görüşme sağlarsın :)

9. nesil Intel'in bu modellerini unut bence. AMD Ryzen 3600 9600K'den da iyi.

Söylediğin anakart gayet iyi AMD Ryzen için. Ben sana ikinci el konusunda yardımcı olamam, ama Sahibinden elden ele satın almaya özen göster. İkincisi satıcı olan kişinin üyelik tarihini kontrol et. Bence en az 2020 yılına ait olmalı üyelik oluşturma tarihi. Diğer ilanlarına bak, ve sonra telefon ile görüşme sağlarsın :)

Peki böyle bütçe aşmayacak şekilde hani anakart modeli söyleme şansın var mı bu model genelde 2300 TL arasında bir fıyatı var daha uygun bir anakart modeli biliyor musun acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı