2000TL Kasa Hariç Sistem Önerisi

Makaleler
16
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım benden rica etti ve bir bilgisayar toplamamı istedi. Kendisi oyun için kullanacak. Aslında kafamda bir sistem topladım. Fakat yinede size danışmak istedim.

Şimdi kendisinin önceki bilgisayarından kullandığı güzel pencereli bir kasası var. Zamanında Arçelikten hazır kasa almış. Şaşırtıcı derecede içinde 80 Plus 550W güç kaynağı olduğunu gördüm. Bu yüzden kasa ve güç kaynağı almayacağız. Aynı zamanda 1TB HDD mevcutmuş. Fakat bunun sistemini bilmiyorum. Bilgisayarı yaklaşık 6 senelik. IDE yada Sata2 olabilir. Kendisine SSD alınmasını önerdim ve kabul etti. Duruma görede mevcut 1TB HDD depolama olarak kullanılacak. Aynı zamanda HD Tune ile bir kontrol edeceğim.

Şimdi gelelim kafamdaki sisteme:

• MSI Z97 PC MATE
  • Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz CL9
  • Intel i5 4460
  • Asus GTX960 Strix
  • 120GB SSD

Ürünleri elden alacağımız için Antalya(Lara) stoklarına göre seçildi.

Bu şekilde tam 2000TL yapıyor ve SSD için yer kalmıyor. Ama ekran kartını Sapphire R9 285 Dual-X OC yaparsam SSD sığıyor. Aynı zamanda şimdi arkadaşın güç kaynağında 2 adet PCI 6x güç çıkışı var mı bilmiyorum. Zaten tek çıkış varsa kesin GTX960 seçmemiz gerekecek. 500W gerçek güç veriyor.

Sizin yorumlarınız ve tavsiyeniz ne yönde olur?

Arkadaşın güç kaynağı.

IMG-20150616-WA0002.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Hocam normalde MSI H97 PC Mate alacaktım. Fakat Antalya(Lara) stoklarında olmadığı için seçmedim. Arkadaş önümüzdeki pazartesi alacak sistemi.

Ayrıca sizce nasıl yapılmalı hocam? GTX960 ve R9 285 arasından hangisi seçilmeli?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı