Soraka Kajmer
Kilopat
Daha fazla
Apex 7'ler Türkçe miymiş yav koydukları fotoğraf bile Türkçe layout değil. TR layout öneremem ama 3.5e kat kat iyi klavyeler önerebilirim.
Ustam ben hiç duymadım bu markaları bilinen markalar olabilir de neden mesela bunları önerdiniz açıklayabilir misin acaba?FEKER IK85 Plus Wireless Gasket Mechanical Keyboard GAINSWG12 Kodu ile 53 dolara geliyor. Destekle konuşup fiyatını düşük yazdırırsın vergi de çıkmaz tertemiz.
Amazondan almak istiyorum dersen de VGN RK86 veya Ajaz 992 olabilir.
Adam gibi klavye üreten asıl markalar bunlar çünkü. SS razer vs alırken paranın büyük kısmını markaya veriyorsun, bu markalar sürümden kazanıyor gibi düşün tanınmaya ihtiyaçları yok adamların. Epomaker,Ajazz,Akko,VGN,Drunkdeer,Monsgeek,Feker,Cudoo, zibilyon tane marka var böyle sayabileceğim. Yoksa Asus'tur Razer'dır Corsair'dir beş para etmez bu markaların modelleri yanında. Foamlar NKROlar Modlar Stabilizer kaliteleri Switch kaliteleri kat kat iyi.Ustam ben hiç duymadım bu markaları bilinen markalar olabilir de neden mesela bunları önerdiniz açıklayabilir misin acaba?
Keychron K12 % 60 Kablosuz Mekanik Oyuncu Klavyesi-RGB-Bluetooth 5.1-Multitasking-Gateron Red Switch-Hot-Swappable-Aluminum Frame Keychron'u nasıl unutmuşum ayıp bana. Aluminyum frame,Gateron Red switch,RGB,Hot swap ne ararsan var.Ustam ben hiç duymadım bu markaları bilinen markalar olabilir de neden mesela bunları önerdiniz açıklayabilir misin acaba?
Birde hani başka da varsa bildiğiniz dark tercihimdir. Siyah ve rgbli de önerebilirsen sevinirim
Hazır almamışken uzak dur. Optipoint dışında hiçbir klavyesine bakma bile SS'in.
Son gönderdiğiniz kaliteli bişeye benziyor şık duruyor ama benim için bi tık sade bu, ajazz bana çok bana hitap ediyor bu şekilde kozmetikte başka seçeneğin varsa dinlerim ustamAdam gibi klavye üreten asıl markalar bunlar çünkü. SS razer vs alırken paranın büyük kısmını markaya veriyorsun, bu markalar sürümden kazanıyor gibi düşün tanınmaya ihtiyaçları yok adamların. Epomaker,Ajazz,Akko,VGN,Drunkdeer,Monsgeek,Feker,Cudoo, zibilyon tane marka var böyle sayabileceğim. Yoksa Asus'tur Razer'dır Corsair'dir beş para etmez bu markaların modelleri yanında. Foamlar NKROlar Modlar Stabilizer kaliteleri Switch kaliteleri kat kat iyi.
Keychron K12 % 60 Kablosuz Mekanik Oyuncu Klavyesi-RGB-Bluetooth 5.1-Multitasking-Gateron Red Switch-Hot-Swappable-Aluminum Frame Keychron'u nasıl unutmuşum ayıp bana. Aluminyum frame,Gateron Red switch,RGB,Hot swap ne ararsan var.
Amazon.com.tr al geç hocam. 1950 tlye geliyor istediğin herşey mevcut.Son gönderdiğiniz kaliteli bişeye benziyor şık duruyor ama benim için bi tık sade bu, ajazz bana çok bana hitap ediyor bu şekilde kozmetikte başka seçeneğin varsa dinlerim ustam
Şimdi sana şöyle bir şeyden bahsedeyim arkadaşım: Akko, epomaker, zebercet, sambandug, feker, züber, ıvır, zıvır gibi markaların hemen hiçbiri klavye üreticisi değildir. Bunların hiçbiri de asıl ve en iyi klavye üreticileridir ve tanınmaya ihtiyaçları yoktur. Sadece gizli mason locaları bu markaları bilir ve biz zavallı halka bunları göstermezler falan diye bir şey maalesef yok.
Bu tür uydurma isimli yüzlerce hatta binlerce marka var ve bunlar kavye üreticisi değil. Bu markaların sahipleri Çinli OEM üreticilerine giderler ve derler ki "biz X marka ile satmak üzere klavye ürettirmek istiyoruz. Bize bir fiyat verir misinz ustam?" çinliler de "abicim elimde böyle modeller var. Şurasına senin markanı yazarım. Varsa logonu koyarım." der ve ellerindeki hazır şablon modelleri gösterirler, varsa Switch, keycap vs opsiyonları sunarlar.
Bu satıcılar da "tamam ustam şu modellerden olsun. Bu Switch ve şu keycap olsun. Tanesini kaçtan yapacaksın bize?" diye konfigürasyon belirleyip fiyat sorarlar. Çinliler de "abim şimdi senin hatırın için X adet sipariş edersen şu fiyat, y adet sipariş edersen bu fiyat" diye fiyat verirler. Sipariş ne kadar fazla olursa parça başı fiyat o kadar düşük olur.
Bu nedenle baktığında dış görünüş olarak bu markaların logo ve marka adı dışında bütün kasaları şeklen aynıdır. Sadece klavye, volume knob olan klavye, küçük bir ekran olan klavye vb değişiklikler gösterirler ama hepsinin ekranlı klavyesi, volume knoblu klavyesi vs şeklen birbirinin aynısıdır.
Fiyat farklarını genelde markanın verdiği siparişin miktarına göre OEM üğreticisinden aldığı parça başı fiyat ve kar marjları belirler. Haliyle bunlar en iyi üreticiler ondan tanımasan da olur vs hikayedir.
Bu tabii ki bu klavyelerin kalitesiz, kötü klavyeler oldukları anlamına gelmez. Aksine gayet kaliteli olanları da vardır. Zamanında epomaker almayı düşündüm fakat ansı eng tuş dizilimi olması (TR keycap taksan da ansı sevmiyorum) ve Türkiye sınırları içinde alabileceğim teknik destek kalitesinden ve muhatap bulabilirlik durumundan dolayı almaktan vazgeçtim, ürün kalitesinden dolayı değil.
ASUS, SteelSeries, Corsair vb markalar da kendileri çoğu üründe üretici değillerdir. Onlar da aynı Çinli OEM üreticcisine giderler ve "senin şablonların beni kesmez ustam. Ben bu tasarımı çizdim sen bu şekilde yap bana klavyeyi" derler. Bu durumda markaya özel tasarım üretecekleri için parça başı maliyet daha da artar ve bu markalar ile habasumb, xepoks, zabancop gibi klavye tuşlarına rastgele basılarak trademark alınmışcasına garip isimli markalar arasındaki fiyat farkının en büyük sebeplerinden biri budur. Bir diğer fark tabii ki ürün kalitesidir. Bu markaların standart ve 2-3K civarındaki ekranlı modellerinden halihazırda kullandığım Azoth'un OLED ekranının kalitesini beklemek pek de doğru olmaz. Bir diğer maliyet farkı yurt içinde distribütörü bulunan bu markalar için alacağın servis hizmetinin maliyetidir. Marka tanınırlığı da fiyatın daha yüksek olmasında tabii ki etkendir.
Haliyle ilk göz önünde bulundurman gereken "ben bu farklılıkları bilerek 2-3K fiyata daha ucuz bir klavye mi almalıyım, yoksa 6-7k maliyete katlanmalı mıyım?" olmalıdır. Ben aradaki farka klavyenin ISO Q TR olması ve servis kaynaklı katlandım. Burada tercih senin ama bahsi geçen "adam gibi" klavye üreten markaların çoğu klavye üreticisi değiller. Üreticiden kendi istekerine göre hazır şanblonlardan konfigürasyonlar ürettirip sana satan markalar. Senin Custom klavye toplaman yerine aslında senin adına Custom klavye toplamış, sen bir adet sipariş verirklen onlar binlerce sipariş veridiği için de senin mal edeceğinden ürün başına daha ucuza mal edebilmiş kurumlar sedece. Bunu bilerek karar vermeni tavsiye ederim. Tekrar etmek gerekirse bu anlattıklarım bu markaların ürünlerinin kalitesiz, kullanılmaz, alınmaz olduğu anlamına gelmez. Bütçene de genelde bu markalar uyduğu için markadan ziyade knob, ekran gibi ek özellikler ile Switch vb parçalarının detayına bakarak karar ver derim markadan ziyade.