Arkadaşlar iyi günler. Şirket için alınacağından dolayı Vatan, Gold, Teknosa, Bimeks vs gibi büyük mağazalarda mevcut olan, freedos (işletim sistemsiz) olmayan, Windows 8.1 ile hazır gelen ve 2000TL'ye kadar bir notebook tavsiyesi istiyorum. Doğru seçim yapmamda yardımcı olursanız minnettar kalırım;
Gönlüm ilk olarak Asus'dan yana olduğu için direk "ASUS X550LN-XO007D i7-4500U 8GB 1TB 15.6 inc VGA 2GB" modeline baktım ama bu ürün hiç bir büyük mağazada kalmadığı için, ellerinde olan çoğu yer freedos şeklinde 2000TL gibi uygun bir fiyata veriyor lakin şirkete alınacağı için ve bir daha uğraşmamak için hazır Windows 8.1 arıyorum.
O yüzden ardından biraz daha araştırma yapınca tüm büyük mağazalarda 2000TL civarı olan "Lenovo G5070 59-424351 (W8) Intel® 4510U Core™ i7 2,0 Ghz 15,6" 8 GB 500 GB Windows 8.1" modelini buldum. Ve bunu almaya karar verdim ki Asus'un "NVIDIA GeForce GT 840" ekran kartının yanında, Lenovo'nun bu modelinde "AMD Radeon R5 M230" ekran kartı mevcut. Onun dışında Lenovo daha iyi gibi.
Sizce Lenovo'nun G5070 i7 modelini 2000TL'ye almalı mıyım? Yoksa aynı fiyata önerebileceğiniz başka bir notebook var mı? Zira Notebook'un ofis de Logo Tasarım, Autocad ve Photoshop gibi programlarda kullanılmasının yanında geceleri de 1080p film izleme keyfine hizmet edeceğini bilmenizi isterim. Oyun oynanmayacak olsa da, sırf kullanıcının istediği oyunu istediği zaman orta özelliklerde akıcı bir şekilde oynayabileceğini bilmesi de fazlası ile tatmin edecektir. Tavsiyelerinizi bekliyor, hayırlı günler diliyorum.