2004 sürücüsünden sonra HDD yavaşladı

Ark_Us

Megapat
Makaleler
1
Sorunu size şöyle açıklayayım; yaklaşık 10 gün önce SSD geçiş yaptım, boşta kalan HDD CD ROM kızak alarak HDD kızağa takıp kullanmaya başladım. Bir hafta sorunsuz kullandım ama ekran görüntüsü klasörünü sildiğim için PC UEFI olarak formatladım 0 Windows kurdum önceden bilgisayarda yanlış hatırlamıyorsam Win 10 version 1909 vardı. Bilgisayara sıfırdan format atınca Win 10 version 2004 yükseldi sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Kızağa taktığım HDD bir şey kuramaz hale geldim içindeki verilere ulaşabiliyorum sorun olmuyor ama HDD veri okuma ve yazma inanılmaz derecede yavaşladı, normalde HDD 106 MB/s okuma ve yazma yapabilirken şimdi 500 KB kadar düştü. Bununla beraber HDD bir istekde bulunduğum zaman HDD %100 kullanıma geçerek ne veri okuyor ne de yazıyor öylece kalıyor diskde de kafa oynama sesleri geliyor ama tak tuk sesleri değil daha faklı ses çıkıyor bu sorunu nasıl düzeltebilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Benim tahminimce HDD kızak arızalandı.

HDD sağlık ekran görüntülerini de buraya bırakıyorum.
Ekran Görüntüsü (2).png
Ekran Görüntüsü (3).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki o yazılımla test etmem mümkün değil HDD zaten hiçbir veri okumuyor muhtemelen yazılımda hiçbir sonuçda göstermeyecekdir.
Söylediğiniz yazılımı indirdim ne yazık ki başlangıçta bir tane bad sector çıktı şu an taramaya devam ediyor. Umarım daha fazla çıkmaz.
Bu sefer işler karıştı SSD çıkarıp yerine HDD takıp USB'den HDD regeneratorü boot eddim ve tarattım bu işlemi gece yaptım uzun sürer diye ama evdeki hesap çarşıya uymadı 500 GB diski bir saatte taradı ve hiçbir hatalı sectör bulamadı bu işlemi kızakla vindows içinde yapınca hem çok yavaş işlem gerçekleşdi hem de bad sectör hatalar buldu sanırım kızak arızalandığı için diski arızalı gösterdi. En azından ben öyle tahmin ediyorum.
Bu konuda başka fikri olan var mı?
Tekrardan merhaba HDD kızağı degiştirdim sorun kısmen düzeldi HDD çalışıyor her ne kadar eskisi gibi veri okumasada önceki halinden çok daha iyi ama hala eski okuma yazma hızlarına çıkamıyor ayrıyetden diskde sorun var mı yok mu diye emin olmak için diskde HDD regenetör ile bad sectör taraması yaptım tertemiz çıktı bununla yetinmeyip HDD diğer bilgisayarda çalıştırdım gayet iyi çalıştı 103 mb/s hıza kadar çıktı ama ben kendi bilgisayarımda çıkaramadım bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Not: Diğer PC Win 7 kurulu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı