Çözüldü 2006 doğumlular için askerlik tecili kaç yıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mznw13

Yoctopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Şu an 19 yaşındayım, 2006'lıyım ve düz Anadolu lisesi mezunuyum. Üniversite sınavına hazırlanmak için askerliğimi tecil ettirmek istiyorum. Askerliğimi tecil ettirirsem kaç yıl erteleniyor? İnternette iki yıl diyen de var, üç yıl diyen de. Ya kasım'ya da aralık ayı gibi, 2026 olmadan tecil ettireceğim. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Düz Lise ve Anadolu Lisesi mezunları askerliklerini 3 yıl, 22 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçmemek kaydıyla tecil ettirebiliyor. Yani 2028 yılı 31 Aralık'a kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmalı veyahut halihazırda bir Lisans/Önlisans bölümünde okuyor olmalısınız.

Başka sorunuz var mı? @mznw13
Düz Lise ve Anadolu Lisesi mezunları askerliklerini 3 yıl, 22 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçmemek kaydıyla tecil ettirebiliyor. Yani 2028 yılı 31 Aralık'a kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmalı veyahut halihazırda bir Lisans/Önlisans bölümünde okuyor olmalısınız.

Başka sorunuz var mı? @mznw13

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam teşekkürler ama bir şeyi tam olarak anlamadım, en geç 22 yaşında kadar diyor tabloda siz de 31 aralık 2028 demişsiniz yani 2029. Ben o zaman sene olarak 23 yaşında oluyorum yani 23 yaşında mı alıyorlar askere düz lise mezununu. Fazla sorduğum için kusura bakmayın tam olarak öğrenmek istiyorum çünkü kafama bayağı takıldı bu durum.

22 yaşını tamamladığınız yıl 2028'e denk geliyor. Teciliniz 2028'de bitecek Haziran ayı gibi, yani mezun olduktan tam 3 yıl sonra. Yoklama işlemleriniz başladıktan itibaren aynı yılın 31 Aralık'ına kadar yoklama döneminde sayılırsınız ama yoklama kaçağı olmazsınız. Bu sayede eğer o yıl bir üniversiteye yerleşirseniz askerlik teciliniz yine de gerçekleşir. 31 Aralık'a kadar tekrar tecil yaptırmazsanız veya yoklama işlemini tamamlamazsanız yoklama kaçağı sayılırsınız 2029 1 Ocak'tan itibaren. Yani 23 yaşınıza girmişken, 22 yaşınızı tamamladığınız yılın 31 Aralık'ına kadar yoklama işlemlerinizi yaptırmış olmanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…