2006 model laptop patlar mı?

Defoeee1

Centipat
Daha fazla  
2006 model bir laptopum var, bataryasını çıkarttım adaptore bağlayıp şarj ediyorum. Sarjdan cıkarttıgım an kapanıyor zaten acık kalmıyor hiç bataryası yok. Patlar mı? Bataryasız kullanıyorum. Ne yapmam gerekir? Ayın 8'inde yeni laptop alacağım ama o zamana kadar beni idare etmesi lazım ve bayağı da bir kullanmam gerekiyor.

''Patlar mı?'' sorusundan kastın cidden patlamak mı yoksa çalışmayı bırakmak mı? Eğer 1. ise bence hayır. 2. ise yine hayır. Donanımda sıkıntı yoksa direkt prizden de çalıştırabilirsin. Hatta bazı laptopların BIOS'unda bile bataryayı görmezden gelip prizden çalışma seçeneği var. Bir şey olacağını sanmıyorum. Tek sıkıntı ani elektrik kesintileri ciddi zarar verebilir.

bataryayı çıkar.çok ısınmadığı sürece sıkıntı yok

6 7 sene bataryasız pc kullandım bişey olmaz.

Sorun olmaz ama ani kesintide anakart yanabilir.
Yanlış bilgi. Anakart yanması ne demek? Neye göre yanıyor hangi komponent yanıyor nasıl yanıyor? Anlık güç depolayan kondansatörler bile anlık fişten çekilmesinde bir sorun yaratmaz kaldı ki cihazda batarya bile yok.
Bir şey yapmanıza gerek yok. İdare edecektir uzun yıllar bataryasız cihaz kullandım.

Patlaması sıkıntı yani alev alması sorun anakartta oyle bir şey mi oluyor nasıl yanıyor?

Bataryası yok hocam prize bağlı kullanıyorum sadece batarya cıkardım.

Anakarttan duman çıkar kullanılamaz hale gelir öyle yanar demedim hocam, ama siz elle kapatıyorken PC'yi olmaz bir şey, elektrik giderse yaşanır bu senaryo.

Kendim yıllar boyunca çok eski bir casper laptop’u bataryasız ve klavyesi bozuk olduğundan ekstra klavye ile kullandım.

Yani Bendeki bile patlamadıysa sizdeki de patlamaz hocam merak etmeyin

Sadece elektrik kesintilerine vs dikkat edin bilgisayara zarar gelmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…