2006 Yılından kalma Celeron 530 dizüstüne uygun işletim sistemi

Orada mouse işlemez, klavye ile seçeceksin. TAB tuşunu kullan.
Hocam yaptım değişen birşey olmadı gnome player hariç diğendr oynatıcılarda takılıyor.Gnomeplayerla da tam ekran olmuyor. ve alt yazılarda ki türkçe karakterleri bozuyor.
768 MB RAM ile çoğu işinizi görürsünüz ama işlemci güncel bir işletim sisteminde birçok görevde darboğaz oluşturacaktır. Ekran kartınızın tümleşik olması da eski bir sistemde dezavantaj... Benim tavsiyem Windows XP veya Zorin OS olur.
Windows xp deneyeceğim.O sistemin linkini atabilir misin ve az güç harcayan bir sistem mi ? Şuan aklım da Puppy Linux var o nasıldır sizce
@novalgin

@ogztrk: Çoğu video playerda ctrl+j ile istatistikler çıkar. Ya da internet videolarında sağ tıklayınca istatistikler gibi bir bölüm çıkar. Youtube'da stats for nerds(mersklısna istatistikler)var mesela.
Hocam youtubeda durum şu şekilde
10 stage fps, 26 video fps, 1492 dropped
 
Ekran kartı driverını yüklediğinden emin ol. Diğer codecler için google araması yaptır. Orada sana tüm kodecleri yükleyebileceğin kodu yazan birçok yer var. Linux konusunda yenisin anlaşılan ama Ubuntu türevleri de kullanımı en kolay linux türevleridir. Biraz daha pişmen lazım. Xp de deneyebilirsin. Puppy de hafif bir linux dağıtımıdır.
 
Ekran kartı driverını yüklediğinden emin ol. Diğer codecler için google araması yaptır. Orada sana tüm kodecleri yükleyebileceğin kodu yazan birçok yer var. Linux konusunda yenisin anlaşılan ama Ubuntu türevleri de kullanımı en kolay linux türevleridir. Biraz daha pişmen lazım. Xp de deneyebilirsin. Puppy de hafif bir linux dağıtımıdır.
Ekran kartım tümleşik ve driveri yok bildiğim kadarıyla.Windowsda Microsoft Görüntü Bağdaştırıcısı yazıyordu ekran kartının adı olarak
 
2006'dan kalma oldukça düşük özelliklere sahip bir laptopum var. Bu bilgisayar ile internette gezinmek ve ufak tefek dizi ve filmlerimi izlemek istiyorum. Şu an Windows 10 yüklü internette takılmalar olmakla beraber gezinebilsem de herheangi bir video oynatırken acayip kasıyor ve düzgün göstermiyor. Markası Beko olan bu laptopa (evet bildiğimiz beyaz eşya markası
olan) herhangi bir linux sürümü yüklersem bu dediklerimi gerçekleştirebilir miyim ? Veya windows xp falanmı yüklemeliyim ? Önerilerinizi bekliyorum. Bilgisayarın özelliklerini aida64 programından atıyorum.

Anakart:
CPU Türü Mobile Intel Celeron 530, 1733 MHz (13 x 133)
Anakart Adı 15348803002008 JFW01
Anakart Çipseti SiS 672(FX)
Sistem Belleği 768 MB (DDR2 SDRAM)





Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı Microsoft Temel Grnt Badatrcs
3D-Hızlandırıcı SiS 351 Mirage 3 IGP

Çokluortam:
Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC268 @ SiS High Definition Audio Controller

Depolama :
IDE denetleyici SiS PCI IDE Denetleyicisi
IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici
Depolama denetleyici Microsoft Depolama Alanları Denetleyicisi
Disk Sürücüsü FUJITSU MHY2080BH ATA Device (80 GB, 5400 RPM, SATA)
Live bir işletim sistemi olan DSL (Damn Small Linux) dağıtımını deneyin. Harddiske kurulurmu bilmem.
 
Lubuntu veya Xubuntu olmadı Linux Mint deneyebilirsin. Ama bu sistemde Windows kullanmanı tavsiye etmiyorum. Zira chrome zaten aşırı ram harcıyor. Ama bir arkadaşın dediği gibi Android de deneyebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı