2008-2011 Audi A6 2.0 TDI sorunları

Yarı otomatik DSG demek zaten?
Araç DSG değil CVT yazıyor orada neyden bahsediyorsun hala?

Araç temiz ve bakımlı olacak şekilde alınır. A6 zaten şahane bir araç, C6 kasada mekanik aksamdan çok elektronik arızalar oluyor genelde. Tabii motor yorgunsa dizel olması dolayısıyla da büyük masraflar açabilir enjektörden vs. o yüzden dikkatli bir şekilde baktırmak lazım. Şanzımanın kronik bir problemi yok, CVT zaten pek arıza yapan bir şanzıman çeşidi değil.

Škoda OctaviaElite 1.5 TSI ACT e-TEC 150 PS DSG

Şunu aldırabilirsem süper olur aslında.
Güzel arabadır. 1.0 TSI motor da çok iyi bir motor. Çekişi falan gayet iyi. 100-200 hızlanmasını ben beğeniyorum. Benim araç hafif tabi. 1.0 düşünürseniz diye yazıyorum. 1.5 T-Roc ile başabaş gidiyor.

CVT şanzımanda iki varyatörlü kasnak ve çelik zincir kullanılıyor bu yüzden ısınıp gevşeyen zincir ve kasnak sürekli sorun çıkarıyor CVT şanzımana arızasız demen bilgi eksikliğidir ayrıca Audi A6 2008 dizel olan bir araç benzinlilerde bu sorun çıkmaya biliyor ama dizel araçta %100 çıkıyor ve yüksek torka sahip bir araç A6 bu arabayı alıyorsan şanzımanı tamire götürmemen imkansız ve eski parçalar olduğu için tamir ettirmek çok zor çünkü parçası Almanya'da bile zor bulunuyor zaten Audi 1 dönem kullandığı için şanzımana bir şey olsa tamir ettiremezsin.

Škoda OctaviaElite 1.5 TSI ACT e-TEC 150 PS DSG

Şunu aldırabilirsem süper olur aslında.

1.5 TSI motorları çok iyi ben çok beğeniyorum.

Son düzenleme:
CVT şanzımanda iki varyatörlü kasnak ve çelik zincir kullanılıyor bu yüzden ısınıp gevşeyen zincir ve kasnak sürekli sorun çıkarıyor CVT şanzımana arızasız demen bilgi eksikliğidir.
CVT aracın DSG olduğunu iddia edip teknik özelliklerinde CVT yazmasına rağmen yarı otomatik DSG demek deyip benim söylediğim şeye bilgi eksikliği demen komediden başka bir şey değil. Sıfırları kapış kapış satılan Toyota'nın yıllar öncesinden kullanmaya başladığı Multidrive S şanzımanda şimdiye kadar kronik bir sorun duydun mu? Eğer dediğin gibi sürekli arıza çıkarsa DSG gibi adı çıkması gerekiyordu. Ama dediğinin tam aksi oluyor bu durumda.

Ne kadar performansı düşük olsa da pürüzsüz vites geçişleri, yakıt ekonomisi açısından gayet başarılı bir şanzıman. Ayrıca Toyota'nın ve Honda'nın da şu an klasik tork konvertörlü şanzımanlar yerine CVT kullanmasının en büyük sebebi çok az arıza yapmasıyken gelmiş buraya sürekli arıza çıkarıyor diyorsun.
He, öyle mi olmuş? Her torklu dizel şanzımanı dağıtsın o zaman Torku varsa ona göre tork dayanımı olan şanzımanı da var.

Dostum Audi malzemeyi Toyota kadar iyi kullanmıyor olabilir ama bunun o dizel araba hızlı dağıtır benzinliyse sorun olmaz demen çok klişeydi. Önce DSG diyosun sonra CVT`miş diyorsun. Kullanıcı istediği ismi seçebilir buradaki önemli olan bilgi alışverişi. Senin ismin böyleymiş ciddiye almıyorum demen çok anlamsız ve saçma.

Ben şahsen asla CVT almam. Hayatımda kullandığım en iğrenç şanzıman. Berbat gaz tepkisi var. Bu modern olanlarda iyileştirilmiş ama benim kullandığım zaten moderndi. Yani bunun eski olduğu düşünülürse çok iyi bir performans vermesi beklenmez bence. CVT arıza çıkartıyor diyenler Nissan yüzünden diyor. Nissan CVT'leri sıkıntılı diye biliyorum. Genel olarak arıza verdiği bilinen bir şanzıman değil. Şimdi konudan bağımsız ama DSG o kadar sıkıntılı bir şanzıman değil. Birçok DSG kullandık hem babam hem de ben hiç sorun yaşamadık. Düzgün kullanılırsa sorun çıkartmıyor. Biraz narin ama abartılıyor. Düzgün bakılmışsa Audi de sağlamdır. Zaten teste çıkarsanız belli olur CVT'de sorun olup olmadığı.

2.0 A6 model yüksek geliri olmayıp her ay arabaya birkaç bin TL ayıramayacak insanlar için uygun değil. Bence 750.00 TL bütçe için Egea, Megane yada Clio en mantıklısı olacaktır. Bütçeyi 800.000 yapabilirim diyorsanız yeni kasa Corolla ya bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…