2008-2011 Audi A6 2.0 TDI sorunları

DSG CVT'den çok daha sıkıntı çıkaran bir şanzıman tipi, bu net. Sorun yaşamamış olmanız bunu değiştirmiyor maalesef. Belirli bir kilometreden sonra özellikle kuru kavrama olan DQ200 çok sorun çıkarıyor. Piyasada bir sürü DSG kıran Scirocco, CC, Golf var. Bunun dışında zaten mekatronik muhabbetleri de yoruyor.

Bunun dışında dediklerine katılıyorum. 2.0 TFSI A5 Coupe kullanmıştım. Spor modda tepkileri çok güzel ama uzun yolda sabit hızlarda az yakacağım diye devri çok düşürdüğünden 211 HP araba bile 140-150'de gaz yemiyordu.

DSG sağlam demedim zaten. Özellikle de belirttim. Bazıları DSG denilince hemen saldırıya geçiyor onlara dedim.

Bence CVT'lerin sıkıntısı devri sürekli düşürmesi. İnce ayar veremiyor sanki. Elantra da kullandım yokuşa giriyor devir düşük zaten güçte yok araba gitmiyor. Biraz basıyorsun tepki yok biraz daha basıyorsun bu sefer devri çok yükseltiyor. Sport modda idare eder ama normal modlarda gaz ile tekere iletilmesi arasında resmen 1 saniye fark var. Belki benim kullandığım böyledir ancak sorduğum kullanan öbür kişiler de katılıyor bana.

Civic ve Clio'da gördüm bindim. HDD gibi tepkisi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…