2008 MacBook çalışma sıcaklığı kaç derece olmalı?

411806

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bende 2008 plastik kasa MacBook var bilgisayarı böyle genel olarak yoğun kullanmıyorum ama bazen dizi film izliyorum. Genel olarak Spotify'dan müzik açıyorum öyle kullanıyorum sorum şu bilgisayarı açtığımda hiçbir şey açık değilken sıcaklık 35-38 gibi oluyor bir de Mac fan Control yüklü onun hızı da sabit 5000 RPM de Spotify'da müzik dinlerken çok değişmiyor. 40-43 arası gibi Safari'den Netflix'e giriyorum 50-55 derece oluyor. YouTube için Chrome kullanıyorum Chrome'da da 55-60 olduğu oluyor. 1 kere arkada Netflix'ten dizi izlerken Chrome girip bir şey bakıp çıktıştım 80 dereceyi görmüştü. O zaman termal macununu yenilememiştim şu an yeni macun var. Sıcaklıklar bu halemde sizce çok mu çoksa neden olabilir? Cihaz eskidiği için ısınma arttırır mı? Bu saydığım bütün etkenlerde fan hızı 5000 RPM sabit 80 derece olmasına çok takılmayın makine eski biraz yormuştum. O sırada zaten çok hızlı olduğu söylenemez tarayıcılarda normal arayüzde hala hızlı :D Cevaplarınızı gerçekten merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2008 çok eski bir tarih. Plastik olması da ısı iltetimini azaltır. Sıcaklıklar aşırı kötü değil fakat yine de yüksek. Kullanacaksanız soğutucu alın derim.

Sorun olacağını düşünmüyorum. Bende de var 2008 kasa hala çalışıyor. Reis uzun yıllar atlattı. Yorulmuştur, ısınması normal bence. Onun yüküne hafifletmek adına dizi izlerken internete telefonunuzdan girebilirsiniz :D

Bende MacBook 2006 var. Fanını temizledim, termal macunu yeniledim, BIOS pilini değiştim, SSD taktım. Yine de kışın kucağıma soba niyetine alıyorum. 🤣 Aslında altına soğutucu alabilirim de kışın beleş ısınmak varken neden alayım.

13 yıl olmuş vay be hala çalışması bile çok güzel.

Değil mi bence günlük işler için çok iyi :D
Bende MacBook 2006 var. Fanını temizledim, termal macunu yeniledim, BIOS pilini değiştim, SSD taktım. Yine de kışın kucağıma soba niyetine alıyorum. 🤣 aslında altına soğutucu alabilirim de kışın beleş ısınmak varken neden alayım.

:D şu an benimkinin pili bitik prizde kullanıyorum pil alayım merak ediyorum yatakta yorgansız yatmam gerekirmi diye :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı