200CC motorla başlanır mı?

zyolong

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben motor almayı düşünüyorum ama çok fazla bir bilgi birikimim yok, o yüzden kafamda bazı sorular var. Şunu da baştan söyleyeyim, motorun çok parça kalitesi falanıymış falan bilmiyorum. Dış görünüşe göre biraz daha agırlıklı oldu bu seçimler.

200CC motorla başlanır mı?
Eğer başlanmazsa, 125CC'lik ne önerirsiniz?
Sürmeyi hiç bilmiyor değilim daha once vitesli 80 CC 125CC CG tarzı olsun motorlar surdum.
200CC başlanmaması gerektiğini ben de biliyorum ama 125CC 2. el satmak falanla nasıl ugraşılır, satılır mı gibi düşüncelerim var. Ondan 200CC ile direkt başlayıp satmakla falan ugraşmak istemiyorum.
Araba ehliyetim oldugundan dolayı 125 için A2 lazım mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
200 ile başlanır hocam. Gaz ayarını yapmayı öğrendiğin zaman kaç CC olduğu o kadarda önemli değil. 125 CC kullanmak için bile ehliyet kursuna gitmen ve 6 saat eğitim alıp sınava girmen gerekiyor.

Her türlü kursa gidip sınava girmeniz gerekiyor hocam ehliyet almışken A veya A2 almanızı öneririm. 200CC ile başlanabilir sizin kabiliyetinize kalmış kursa gittiğiniz zaman ilk 125CC sonrasında 200C kullanırsınız eğer A2 ehliyet alırsanız. Duruma göre karar verirsiniz nasıl bir motor alacağınıza.

200-250cc motorlar şuan acemi adamlar veya kendine güvenmeyenler için biçilmiş kaftan. Bizim zamanımızda böyle modeller ve geniş model yelpazesi yoktu. Motosiklet camiasına giriş yapacak adam mecbur büyük makine sürecekti başka pek bir şansı yoktu.

Araba ehliyetin varsa 50cc sürebilirsin. A2 ile cc sınırı olmadan 47 beygire kadar olan motorları sürebilirsin. A1 ile de maksimum 125cc yaşın yetiyor ise direk A al bütün motosikletleri kullanma hakkını kazan sürmesen bile elinde bulunsun zararı gelmez. Yaşın 24 den küçükse de A2 alacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…