200Mbps internet 93Mbps olarak geliyor

SobaBorusu28

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce süper Online 200 megabit fiber internet bağlattım ve sadece bilgisayarıma 93 megabit geliyordu gidip CAT6 Ethernet kablosu satın aldım ama hala sonuç değişmedi nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce süper Online 200 megabit fiber internet bağlattım ve sadece bilgisayarıma 93 megabit geliyordu gidip CAT6 Ethernet kablosu satın aldım ama hala sonuç değişmedi nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayarının Ethernet portu 100 Mbps destekli muhtemelen.

Sinyal değerleri sağlıklı olmadığından olabilir. Sinyal değerleri kötü olursa hızı düşürüp normale çeviriyorlar genelde

Modem arayüzüne girip, modeme gelen internet hızını kontrol edin ilk olarak.

Evimde başka bir bilgisayar daha var oradan denediğimde 400 Mbps'e kadar görüyorum ama kendi sistemimde 93'ü geçmiyor.
Bilgisayarının Ethernet portu 100 Mbps destekli muhtemelen.
Peki Anakartı Değiştirmeden Ethernet Portu Satın alıp Değiştirebilirmiyim

Denetim Masası'ndan ağ ve paylaşım merkezine gir. Oradan Ethernet'i seç. Ve hıza bak 1 Gbps yazmıyorsa. Özelliklere tıkla oradan yapılandıra gel.

Gelişmiş sekmesine gir. Hız ikili diye bir seçenek var onu 1 Gbps tam ikili yap. 1 Gbps gözükmüyorsa Ethernet driverlarını güncelle tekrar dene gözükmüyorsa yine.

Ya Ethernet portun desteklemiyor. Ya da modemdeki Ethernet portu gigabit port değildir. Diğer bilgisayarda Ethernet ile bağlayıp alıyorsan modemin destekliyordur o zaman gigabit portu.

Son çare olarak ekstradan bir Ethernet kartı alıp deneyebilirsin gigabit destekleyen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı