ERDEMMONUR
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Malum, ekonomik sıkıntılar sebebiyle bilgisayar fiyatları epey uçtu ve çoğu yanına yaklaşılmaz halde. Hele ki benim için bu durum daha içler acısı, çünkü şu zamana kadar kullandığım çoğu bilgisayar benimle yaşıt. Neyse, konuya döneyim. Elimde 2011 üretimli Casper Nirvana NB 15.6, A15 model numaralı bir laptop var. Bilgisayar eski olduğu için haliyle eski donanımlara sahip: Intel i5 2430M işlemci, NVIDIA GT540M ekran kartı, Intel HD Graphics 3000 grafik kartı, yanlış bilmiyorsam 4+4 toplam 8 GB DDR3 RAM var. Bazı kaynaklarda işlemci, depolama, RAM gibi donanımların yükseltilebildiğini okumuştum. Benim laptopum için de geçerliymiş; 4. nesil bir Intel i7 işlemciye yükseltebiliyorum. SATA SSD ekleyebiliyor, RAM'i de 8+8 toplam 16 GB'a kadar çıkarabiliyormuşum galiba. Yükseltme işlemini yapmam mantıklı olur mu? Satsam 4000 TL bandında, zorlasam satabiliyorum galiba ama piyasada 2. el gerçekten adamakıllı bilgisayar bulamadım. Sizce yükselteyim mi, yoksa başka bir öneriniz var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: