2011 Model Kasaya Ekran Kartı Tavsiyesi

Merhaba.

Size müsadenizle bilgisayarımla ilgili bir sorum olacak.

Özellikleri şunlar;

İşlemci: AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB 938P
Anakart: ASUS M4A78LT-M LE
Bellek: Kingston 4 GB 1333 MHz DDR3 CL9 KVR1333D3N9/4G RAM (Aynısından bir tane daha alacağım.)
Ekran kartı: Zotac 9800GT ECO 1 GB 256Bit GDDR3 16X
SSD: Kingston A400 240GB SATA3
Kasa: Thermaltake V3 Full SIYAH MID Tower 600W Power

Arkadaşlar SSD hariç diğerlerini 2011’de aldım. Bilgisayara ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce ne alayım? Mesela NVIDIA 1030, 1650 gibi ekran kartlarını bu bilgisayara takabilir miyim? Bahsettiğim kasanın içinde gelen kendi güç kaynağı yeterli olur mu? Taktığımda işlemciden dolayı veya 8 GB RAM’den (yetersiz gelebilir biliyorum ama) dolayı kartı yarı performansta kullanma gibi bir durum olur mu? Maksimum bütçem 2000 TL gibi. Siz olsaydınız hangi kartı alırdınız?

Anakart linki: M4A78LT-M LE | Anakart | ASUS Türkiye

Yorumlarınız benim için çok değerli.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba.

Size müsadenizle bilgisayarımla ilgili bir sorum olacak.

Özellikleri şunlar;

İşlemci: AMD Phenom II 955 X4 quadcore (3.2 GHz) 8MB 938P.
Anakart: ASUS M4A78LT-M le.
Bellek: Kingston 4 GB 1333 MHz DDR3 CL9 KVR1333D3N9/4G RAM (aynısından bir tane daha alacağım.)
Ekran kartı: Zotac 9800GT eco 1 GB 256Bit GDDR3 16X.
SSD: Kingston A400 240GB SATA3.
Kasa: Thermaltake V3 Full sıyah mıd Tower 600W Power.

Arkadaşlar SSD hariç diğerlerini 2011’de aldım. Bilgisayara ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce ne alayım? Mesela NVIDIA 1030, 1650 gibi ekran kartlarını bu bilgisayara takabilir miyim? Bahsettiğim kasanın içinde gelen kendi güç kaynağı yeterli olur mu? Taktığımda işlemciden dolayı veya 8 GB RAM’den (yetersiz gelebilir biliyorum ama) dolayı kartı yarı performansta kullanma gibi bir durum olur mu? Maksimum bütçem 2000 TL gibi. Siz olsaydınız hangi kartı alırdınız?

Anakart linki: M4A78LT-M LE | Anakart | ASUS Türkiye

Yorumlarınız benim için çok değerli.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

2. el 1070 olabilir 0 olarak 1650S'ya da 5500XT.

Aslında amacım iyi bir gamer kasa toplamak değil, bu kasaya takılacak ekran kartı ile bu kasadan tam verim alabilmek. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda hangi kartı takmalıyım bu kasaya? Örnek olarak mesela 3070 alsam 7000 TL'ye kartın belki çeyreğini kullanabileceğim. Tarif etmek istediğim '' Bu kasaya bu ekran kartından fazlasını taksak ekran kartının neredeyse hiç faydası olmaz'' diye tabir edebileceğim kart.
İlgilinize teşekkür ederim arkadaşlar, bu ihtiyaçlar doğrultusunda tekrardan yorumunuzu sabırsızlıkla bekliyorum. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı