2011 sistem CPU performansı düşme sorunu

Özgür76

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi 2011 yılında aldım ve CPU performansı çok düştü. Nasıl yükseltebiliriz?

Bunlar Bilgisayarımda ki Ekran Görüntüleri Bildiğiniz Programlar Varsa Söyleyin İndirip Size İleteyim Sonuçları Gerçekten de Çok fena Kasıyor Oyun'da Gta 4'de Normal Ayarlarda 27 fps alıyorum

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    182,1 KB · Görüntüleme: 205
  • 2.png
    2.png
    21,4 KB · Görüntüleme: 219
  • 3.png
    3.png
    237,5 KB · Görüntüleme: 215
  • Adsız.png
    Adsız.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 229
Bilgisayarınızı hiç temizlediniz mi? Benim de 5-6 senelik laptopum var 2-3 ay önce galiba temizledim içinden bir sürü pislik çıktı. Birde sizin masa üstü ise daha fazla kirlenmiştir. Güzel bir temizlik iş görür diye düşünüyorum.

cpu hemen 100 ler cıkıyor ısınıyorr bilgisayarı acar acmaz ve oyuna girince ben işlemcinin tükendiğindne şüpheleniyorum olmasa yeni işlemci ve sogutucu alacam güç kaynağı birde

hocam valla 5 yıllık bilgisayar bu 1.5 yıldır kasmaya başlıyor sadece 2 oyun var pc de wolfteam. gta 4 bunlarda kasıyor ve ısınıyor güç kaynağında aşırı bi ses cıkıyor cpu 84 100 arası acaba işlemcide mi problem var yoksa farklı birşey de mi bu masa üstü bilgisayara en az 25 kez format attım bundan dolayı toplam 40 kez atılmıştır format yardımcı olursanız sevinirim ramazan ayında

İşlemciniz o kadar ısındıgında performansını normal olarak düşürür, ısınmanın önüne geçmeniz gerekiyor.
Termal macunu eksik veya fazla sürmüş olabilirsiniz, tekrar termal macun yenilemesi yapın. İşlemci fanını sökmüşken hiç toz kalmayana kadar soğuk üfleyen fön makinesi ile temizleyin.
Bilgisayar boştayken işlemci kullanımını gözleyin, bazen işlemci gereksiz yere çalışıp fazla ısınabiliyor, böyle bir durumda virüslerden endişe edebilirsiniz, ki bunun çözümü yine yine yeniden formattan geçiyor
Bunlardan hiçbirisi derdinizi çözmez ise cebiniz biraz yanacak gibi duruyor :(

Gittim bugün format attım soğutucu ile power i değiştirdim adam gitti 32 bit yaptı gta 4 ü yükledim donmalar oluyorn 64 bit yaptıracağım tekrar eskisi gibi ısınmıyor

Sistemim : Asus gt 730 ekran kartı, 4 gb ram , işlemci 3.0 ghz 5 yıllık pc

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı