- Makaleler
- 4
Şimdi bu öyle şu fiyatlara bakın diyerek sizi üzmek amaçlı bir konu değil. 2011 MediaMarkt broşürünü gördüm internette dolaşırken ve başta ben de herkes gibi "ne kadar ucuzmuş şimdi fiyatlara bak vs." dedim. Sonra biraz araştırmaya giriştim 2011 asgari ücretini baktım ve Google sonucunda 658 TL olduğu yazıyordu, bu fiyattan ucuz dediğim laptopu almak için kaç ay (yemeden, içmeden vs.) para biriktirmek gerekiyor diye hesapladım ve 2.05 gibi bir sonuç çıktı. Yani 2 ay. Sonra bu fiyatta karşılık (günümüz asgari ücreti ile 8713TL) şu anda ne alınabilir diye baktım.
www.akakce.com
Yani sonuç olarak en azından laptop piyasası ilk bakışta asgari ücret karşısında hemen hemen aynı kalmış diyebilirim tabii bu giriş seviyesi denilebilecek bir cihaz için.
İşin bir başka kısmı öğrenci kredileri(yani KYK). Orada iş biraz kötüleşiyor: Gördüğünüz gibi en ucuz laptoplar(o dönem için netbooklar) 479 TL'den başlıyor ki 399 TL'ye satılan cihazlarda gördüm. Peki bu durumda ne var diyecekseniz:
2011 KYK burs miktarı: 240 TL.
2022 KYK burs miktarı: 850 TL.
www.akakce.com
Yorumlaması size kalmış, siz ne düşünüyorsunuz?
12. Nesil, 11. Nesil, Intel Core i5 Laptop Fiyatları & Notebook Modelleri | En Ucuzu Akakçe
12. Nesil, 11. Nesil, Intel Core i5 Laptop ve Notebook arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Yani sonuç olarak en azından laptop piyasası ilk bakışta asgari ücret karşısında hemen hemen aynı kalmış diyebilirim tabii bu giriş seviyesi denilebilecek bir cihaz için.
İşin bir başka kısmı öğrenci kredileri(yani KYK). Orada iş biraz kötüleşiyor: Gördüğünüz gibi en ucuz laptoplar(o dönem için netbooklar) 479 TL'den başlıyor ki 399 TL'ye satılan cihazlarda gördüm. Peki bu durumda ne var diyecekseniz:
2011 KYK burs miktarı: 240 TL.
2022 KYK burs miktarı: 850 TL.
iXtech ThinBook Z3735F 2 GB 32 GB 11.6'' Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
iXtech ThinBook Z3735F 2 GB 32 GB 11.6'' Full HD Notebook arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Yorumlaması size kalmış, siz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleyen: Moderatör: