2012'den kalma lastikler muayeneden geçer mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Merhaba. Ticari bir araca sahibim ve aracım her sene muayeneye girmek zorunda ve üzerinde 2012'nin 20. haftasından kalma Continental Premium Contact lastikler bulunuyor. Lastikler şu an da F1 lastiğinden farksız durumda. Bu lastiklerle muayeneden geçer mi acaba? Bir de 196 65 15 ebatlarında ortalama 1200 TL bütçeye yazlık lastik önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Ticari bir araca sahibim ve aracım her sene muayeneye girmek zorunda ve üzerinde 2012'nin 20. haftasından kalma continental Premium contact lastikler bulunuyor. Lastikler şu an da F1 lastiğinden farksız durumda. Bu lastiklerle muayeneden geçer mi acaba? Bir de 196 65 15 ebatlarında ortalama 1200 TL bütçeye yazlık lastik önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Geçmez kalırsınız. Lastik markası olarak lassa, pirelli, michelin öneririm.

Bizim araba 2010 model focus fazla kullanılmıyor garaj arabası ama muayene zorunlu olduğu için giriyoruz. Üstünde 4 tane continental 2011 tarihli lastikler var. Araç 9 yıldır bizde 2 senede bir muayeneye giriyoruz. Muayeneden hiç kalmadık. Lastikte tarihe değil durumuna bakıyorlar. Belki ticaride farklıdır bilmiyorum.

Yıla mı bakıyorlar yoksa lastiğin durumuna mı? Bir yerde 10 yılı geçen lastikler kalıyor diye duydum.

Lastiğin dişlerine bakarlar. Kalınlığı iyi bir lastik geçer. Sizinki gibi F1 lastiği ise emniyetsiz sayılır ve araç çekilebilir. Bunun dışında ağır kusurda sayılabilir.
Araç muayenesinin kapsamını anlatan yönetmelik ile yasal diş derinliği 1,6 mm olarak belirlenmiştir. Yere temas eden bölgelerdeki lastik diş derinlikleri bu sınırın altında olduğu zaman tüvtürk muayenelerinden geçilmesi mümkün değildir. Bunun dışında trafik kontrollerinde de ceza alınabilmektedir. Kaynak:Tuvtürk.gov.tr

Fotoğraf atma şansınız var mı?
Lastiğin dişlerine bakarlar. Kalınlığı iyi bir lastik geçer. Sizinki gibi F1 lastiği ise emniyetsiz sayılır ve araç çekilebilir. Bunun dışında ağır kusurda sayılabilir.
Araç muayenesinin kapsamını anlatan yönetmelik ile yasal diş derinliği 1,6 mm olarak belirlenmiştir. Yere temas eden bölgelerdeki lastik diş derinlikleri bu sınırın altında olduğu zaman tüvtürk muayenelerinden geçilmesi mümkün değildir. Bunun dışında trafik kontrollerinde de ceza alınabilmektedir. Kaynak:Tuvtürk.gov.tr

Düğün nedeniyel bir süredir evden uzakta olduğum için mesajlarınızı daha yeni görebiliyorum. Ön lastiklerin fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

IMG_20220505_132159.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı