2014-13'ten kalma hard diski PC'ye bağlayınca sorun çıkar mı?

Ertugrul Emre

Hectopat
2014-13'ten kalma, içinde Windows 7 kurulu hard diskim var. Bu diski güncel sisteme takıp içindeki eski fotoğrafları vs. flashbelleğe aktarmak istiyorum. Disk bozuk mu değil mi bilmiyorum ama en son hatırladığım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Diski güncel sisteme nasıl takarım, nasıl ayar yaparım bilmiyorum, yardım ederseniz mutlu olurum. Son olarak disk bozuksa sisteme herhangi bir zarar verir mi ?

Sistem:
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5500 XT 8 GB
RAM: G.Skill 8+8 3200MHz
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz
Anakart: B450M S2H

(diskin fotoğrafını yükledim)

Dosya Ekleri

• 6df3fd13-35f2-4a28-a29a-840eef5bbe56.jpg
    6df3fd13-35f2-4a28-a29a-840eef5bbe56.jpg
    124,8 KB · Görüntüleme: 26
2014-13'ten kalma, içinde Windows 7 kurulu hard diskim var. Bu diski güncel sisteme takıp içindeki eski fotoğrafları vs. flashbelleğe aktarmak istiyorum. Disk bozuk mu değil mi bilmiyorum ama en son hatırladığım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Diski güncel sisteme nasıl takarım, nasıl ayar yaparım bilmiyorum, yardım ederseniz mutlu olurum. Son olarak disk bozuksa sisteme herhangi bir zarar verir mi?

Sistem:
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5500 XT 8 GB
RAM: G.Skill 8+8 3200MHz
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz
Anakart: B450M S2H

(Diskin fotoğrafını yükledim)

Alt kısımda bilgisayara nasıl takacağını göstermiş zaten 1 tane SATA ve 1 tane güç kablosu taktıktan sonra bilgiasayarın %50 ihtimalle görür, eğer görmez ise disk yönetiminden bilgisayara tanıtabilirsin.

Merhaba,
Eğer diskiniz bozuk ise sisteme bir zararı olmaz.
Anakartınıza bağlı bir SATA kablosunu ve SATA Power kablosu ile bağlantıyı kolaylıkla sağlarsınız.
Hatta bilgisayarınız açık ve çalışıyor durumda iken bile SATA üzerinden diski bağlayabilirsiniz hiçbir sorun yaşamazsınız ( defalarca bunu uyguladım SATA kablosu anakarta bağlı idi söküp HDD değiştiriyordum ).
Ancan bu işlerden pek anlamam korkarım vs diyorsanız SATA to USB kablolara bakabilirsiniz ( tercihan güç bağlantısı olan modellerden alın )

Merhaba,
Anakartınıza bağlı bir SATA kablosunu ve SATA Power kablosu ile bağlantıyı kolaylıkla sağlarsınız.
Hatta bilgisayarınız açık ve çalışıyor durumda iken bile SATA üzerinden diski bağlayabilirsiniz hiçbir sorun yaşamazsınız ( defalarca bunu uyguladım SATA kablosu anakarta bağlı idi söküp HDD değiştiriyordum ).
Ancan bu işlerden pek anlamam korkarım vs diyorsanız SATA to USB kablolara bakabilirsiniz ( tercihan güç bağlantısı olan modellerden alın )
Teşekkürler, diski taktıktan sonra buraya sonucu yazarım.

Merhaba,
Teşekkür ediyorum. Gayet düzgün bir şekilde çalıştı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı