2016 Tuscon Elite arabanın sorunu ne olabilir?

MusaDinç

Femtopat
2016 Aralık çıkışlı Tucson Elite paket aracım var, 2. el almıştım. Çok temizdi ve sorunsuzdu. Bu son zamanlarda başıma gelmeyen kalmadı. 1.5 sene önce katalik konektör yanmış egzoz tıkanmış ve 7000 TL para vermiştim. Şimdi 6 Aralık'ta muayenesi bitti son 2 haftadır muayenesi geçsin diye uğraşıyorum bugün egzozcuya gittim, muayene kaldı. Arabada hiç sorun yok, çekiş gücü vs. araç LPG'li atiker sistemi var. Egzozcu monoksit gazı fazla çıktığını söyledi. Araç son sistem lamba patladığında bile uyarı verirken hiçbir arıza vermiyor. Egzozcuya gittim adam dedi 3000 TL'ye yaparım dedi daha adam gibi bakmadı yaptırmadım bir tamirci enjeksiyon sorunu diyor ama çekişte problem yok hiç mi arabadan anlayan yok çözemedim sizce sorun ne olabilir?
Aracım bu:

Son düzenleyen: Moderatör:
Takılan katalitik konvertör çıkma ya da yan sanayi miydi? Emisyonların azalmasını sağlayan en büyük etken katalitik konvertördür. Bence de ilk taktığınız parçayla alakalı olabilir.

Takılan katalitik konvertör çıkma ya da yan sanayi miydi? Emisyonların azalmasını sağlayan en büyük etken katalitik konvertördür. Bence de ilk taktığınız parçayla alakalı olabilir.

Aracımda çift olduğu için 3500 3500 ödedim sıfır diye biliyorum ama sizin düşündüğünüzü düşünüyorum ayrıca bunlar yanınca çok masraf çıkarır diyorlar korkuyorum adamakıllı bir usta da yok.

Egzoz muayenesini muayene istasyonunda yaptıysanız dışarıda yapmayı deneyin. Genel de sıfır araçlar bile muayene istasyonunda ki egzoz muayenesinden kalıyor.

Takılan kat. konvertör sıkıntı olduğu belli. Bence onu taktırdığınız yere gidip sizin taktığınız kat ile muayeneyi geçemiyorum diye belirtin. Hatta bir eksoz muayene daha yerine gidip, @METO arkadaşın dediği gibi bir kere daha ölçtürün. Yine aynı sonucu alırsanız söylediğim gibi işlem yaptırdığınız servise gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…