Şu linkteki kaynaktan bakmıştım: macOS Ventura is compatible with these computersHocam venturanın 2017 iMac ile desteği var mı?
Düzeltme: Apple resmi sitesinde destek var diyor.
Bu özellikte ise alınabilir ama daha kompakt ürünler olsa mesela MacBook gibi?
Şu linkteki kaynaktan bakmıştım: macOS Ventura is compatible with these computers
Listedeki bilgisayarlar arasında 2017 IMac'de gözüküyordu, eğer yanlış anlamadıysam destekliyor sanırım.
(Bir önceki mesajıma ekleme yaptım)Evet destekliyor. Bende sonradan düzelttim yorumu.
Dediğim gibi alınabilir ama taşınılır olursa daha iyi olur hem iMac yedek parçaları MacBook cihazlara daha pahalı.
Hem Adobe xd kullanıyorsunuz sanırım UI geliştiricisisiniz veya uygulama geliştiricisi MacBook sizin için daha iyidir önerim M1 olması sebebi ise pili daha yavaş bitiyor ve Intel'e göre hızlı yani ve uygulama çıktısını daha hızlı alırsınız ama Windows'ta kurarım oyunda oynarım diyorsanız Intel olan serilere bakmanızı tavsiye ederim.
Merhabalar öncelikle
Xcode'u öğrenmek için bildiğim kadarıyla illa mac almanız gerekmiyor. İntel işlemcili Amd ekran kartlı sismlerede Macos kurup Xcode'u kullanabilirsiniz.
Yada sadece İntel işlemcili bir sistemde yeterli olur.
Evet lekelenmeler oluyor o zaten kronik sıkıntı. Eğer siz gerçekten 5K deneyimi ve ucuzlukla performansı bir arada istiyorsanız 2017 iMac alabilirsiniz zaten her işinize yetecektir o cihaz, bir de sarı sitedeki iMac ilanlarına bakın isterseniz.
Merhaba, Hackintosh kurmayı veya daha düşük modelli bir cihaz almak yerine biraz daha güncelliği yakından takip edebilecek bir Mac alma düşüncesindeyim.
Sarı siteden de ilanları inceleyeceğim. Gerçi orada herkes şişiriyor ama artık bir şekilde iletişime geçip aklımdaki bütçeden teklifler vereceğim.
Bu arada önerebileceğiniz, iMac alırken dikkat etmem gerekenler veya satıcıya sormam gereken önemli sorular var mı?
Cihaz açılışında sanırım "D" tuşuna basarak donanım testi yapılıyormuş. Bu testi yaptırmak sonucunda elimize tutarlı bir donanım sorunları ile ilgili bilgi geçer mi?
Merhaba öncelikle.
Xcode'u öğrenmek için bildiğim kadarıyla illa Mac almanız gerekmiyor. Intel işlemcili AMD ekran kartlı sismlerede macOS kurup Xcode'u kullanabilirsiniz.
Ya da sadece Intel işlemcili bir sistemde yeterli olur.