2017 Kurban Fiyatları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hepa36nPante

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2017
Mesajlar
56
Yer
Türkiye,
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık dört gündür İskenderun (Hatay) kurban pazarını gezip, bir fiyat aralığı toplamaya çalıştım. Ailem uzun yıllar davar, koyun ve dana beslediği için biraz bilgi sahibiyim. Umarım sizlere yardımcı olurum.
Ortalama bir fiyata vurduğumuzda 1500-1600₺ civarı kurbanlar mevcut. Ama bu fiyat aralığındaki kurbanları geçen yıl 1100-1200₺ civarına alabiliyorduk. Sebebi ise bu yıl yem ve benzeri şeylerin fiyatlarının inanılmaz artışı, taşımacılığın ortalama 300-400₺ artması ve kiralanacak pazar yerinin geçen yıla göre biraz daha pahalı olması. Örneğin geçen yaz samanın kilosunu 24 kuruştan alırken bu sene 40 kuruştan aldık. Şuan pazarlarda fiyatları uçuk görebilirsiniz korkmayın. Bu fiyatlar arife gününe kadar düşer. Düşmezse halk, kurban alamaz satıcı, kurban satamaz. Ve satıcı bir yıllık emegini satamazsa zarar eder ve mesleğinden olabilir. Gelgelelim dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat edilmesi gerekenler sadece teke için;
Asla ötük teke almayın. Ötük ne demek diye sorarsanız da ötük teke ciftleşmeye hazır tekedir. Tuhaf sesler çıkarır ve ağır bir pis kokusu vardır. Eğer ötük teke keserseniz etinin tadı kokusu gibi olur ve yiyemezsiniz. Alacağınız tekelerin halk arasında "İğdiş" diye adlandırılan kısırlaştırılmış teke olması lazım. Garip sesler çıkarmazlar ve normal teke gibi kokarlar. Eğer teke iğdiş makası ile ığdiş edilmiş ise testisleri yok denecek kadar küçük olur. Tekenin testisleri var fakat ötük değilse korkmayın o teke iğne yolu ile iğdiş edilmiştir. Testisleri olur fakat işlev görmez.
Şimdilik bu kadar. Umarım faydalı olmuşumdur. Biraz daha pazarda bilgi toplayınca bu yazıyı düzenlerim kendinize iyi bakın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı