2017 MacBook Air'de Linux kullanmak mantıklı mıdır?

hamiltonfedaisi

Decapat
Selamlar, yaklaşık 1 aydır 2017 MacBook Air kullanıyorum. macOS'ten memnunum ama daha iyi bir performans ve daha iyi pil ömrü, daha az ısı için Linux kullanmak sizce mantıklı mı? Önem verdiğim iki şey var: Pil ömrü ve ısı. Hangi distro bu ihtiyaçlarımı karşılamak için uygundur? ChromeOS kurmak da var aklımda ama uyumluluk açısından macOS tabii ki daha iyi.

Selamlar, yaklaşık 1 aydır 2017 MacBook Air kullanıyorum. macOS'ten memnunum ama daha iyi bir performans ve daha iyi pil ömrü, daha az ısı için Linux kullanmak sizce mantıklı mı? Önem verdiğim iki şey var: Pil ömrü ve ısı. Hangi distro bu ihtiyaçlarımı karşılamak için uygundur? ChromeOS kurmak da var aklımda ama uyumluluk açısından macOS tabii ki daha iyi.
Ne amaçla kullanacaksın?
ChromeOS kurmanı tavsiye etmem.
Hafif Masaüstü bulunan herhangi bir dağıtım olur.
Önerim Linux Mint XFCE.
Yada MacOS sürümün halen uygulamaları destekliyorsa onun ile devam edebilirsin.

Ne amaçla kullanacaksın?
ChromeOS kurmanı tavsiye etmem.
Hafif Masaüstü bulunan herhangi bir dağıtım olur.
Önerim Linux Mint XFCE.
Yada MacOS sürümün halen uygulamaları destekliyorsa onun ile devam edebilirsin.
Oyun veya video düzenleme vs. işleri yapmayacağım. Genelde video izler, arkadaşlarımla mesajlaşırım. Ayrıca ders de çalıştığımdan dolayı PDF vs. için de kullanıyorum. Bu yüzden pil ömrünün iyi olması lazım. ChromeOS'in pil konusunda optimize olduğunu duymuştum.

Oyun veya video düzenleme vs. işleri yapmayacağım. Genelde video izler, arkadaşlarımla mesajlaşırım. Ayrıca ders de çalıştığımdan dolayı PDF vs. için de kullanıyorum. Bu yüzden pil ömrünün iyi olması lazım. ChromeOS'in pil konusunda optimize olduğunu duymuştum.
Anladım.
ChromeOS'un Linux dağıtımlarından farkı yoktur ama sadece web Tabanlı uygulamalar çalıştırır.
Linux olarak Manjaro kullanmanı pek tavsiye etmem.
Yüklenen paketler stabil olmayabiliyor sistem bir güncelleme sonra çökebiliyor ama bunlar sadece küçük ihtimal.
Deneyebilirsin Manjaro'yu istersen ama Dediğim gibi Linux Mint XFCE Ubuntu LTS üzerine kurulur ve gayet stabil çalışır eğer denemek istersen seçenek olarak kalsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı