Volvo kesinlikle orta sınıf arabalardan kalitelidir buna şüphe yok.
2000 model Volvo S40 pek çok alanda şu an kullandığım 2016 model Megane 4'den iyiydi. Tabii bu iyilik mesela göğsün yumuşak olması ya da işte donanım falan değil de, arabayı yolda sürerken verdiği his, güven vb. Volvo'da çok farklıydı. Mesela Volvo sürerken 20 yaşında bir araba da olsa 180-200 ile giderken güven veriyordu ama Megane olsun Egea olsun 120-130'u pek geçesim gelmiyor, araba o güveni vermiyor. Bunu böyle kelimelerle anlatması zor, iki aracı da kullanmak lazım. Bugün eğer handikapları olmasaydı ben de yaşlı bir Volvo'ya binmeyi tercih ederdim.
ANCAK
Alacağınız Volvo 6 yaşında, ağır bakımları kapısını çalıyordur. Yani alır almaz bir miktar para harcamanız gerekebilir. Üstelik bu parayı yarın öbür gün aracı satarken üzerine ekleme şansınız yok. Arabayı 3-4 sene kullansanız 10 yaşına gelecek. Yani hiç yapmasanız bir triger değişimi, belki bir ön takım, bir takım lastik gibi masraflarınız olacak. Arıza çıkma ihtimalini hiç saymıyorum bile. Öte yandan sıfır alacağınız arabada en az 5 sene yıllık bakım dışında hiç bir masrafınız olmayacak, araba garantili olduğu için olası arıza vb. durumlarda da pek üzülmeyeceksiniz.
Karar sizin. Daha kaliteli bir arabaya binmek mi yoksa daha dertsiz bir arabaya binmek mi? Tabii Volvo ille de masraf çıkaracak diye bir kaide yok. Belki de yıllık bakımını yapıp dertsiz tasasız bineceksiniz. Ya da sıfır alacağınız araba sizi servisle, bayiyle muhatap edecek onlar bilinmez.