2017 model Volvo mu 2023 model başka marka mı?

Alchemisty

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Kasım ayında 1.300.000 civarında arac alacağım nasipse. 2023 model b SUV'lar ilmizi çekiyor ancak yeni model araçlardan malzeme ve motor kalitesi 2017 bir Volvo kadar bile iyi değil gibi geliyor bana. Bazı 2017-2018 modeller var düşük Km'li bu fiyatlara alınabilen. Sizce verilen paraya hangisi tatmin eder. 2017 model bir Volvo kalitelide olsa bana çok masraf çıkarır mı kısa orta vadede? Çoluk çocuk var eşimde kullanacak yolda kalma vs gibi baş ağrısı çekmekte istemiyorum. Daha önce bir eski model BMW maceram olmuştu kabustu. Sanziman uzun ömürlü mudur mesela. Evet konfor, performans ve guvenlik beklentim var ama büyük bir masrafta bana ağır gelebilir. Siz olsanız nasıl bir karar verirdiniz sizlere danışmak istedim. Çok kararsızım yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlan?

Aracın modeli ve motoru nedir?
Kaç kilometrede?
Yetkili servis bakımlı mı özel servis mi?

Link paylasmak yasakti sanirim.
Örnek ilan no:
1128566914
1188681196

Tesekkurler

Volvo kesinlikle orta sınıf arabalardan kalitelidir buna şüphe yok.
2000 model Volvo S40 pek çok alanda şu an kullandığım 2016 model Megane 4'den iyiydi. Tabii bu iyilik mesela göğsün yumuşak olması ya da işte donanım falan değil de, arabayı yolda sürerken verdiği his, güven vb. Volvo'da çok farklıydı. Mesela Volvo sürerken 20 yaşında bir araba da olsa 180-200 ile giderken güven veriyordu ama Megane olsun Egea olsun 120-130'u pek geçesim gelmiyor, araba o güveni vermiyor. Bunu böyle kelimelerle anlatması zor, iki aracı da kullanmak lazım. Bugün eğer handikapları olmasaydı ben de yaşlı bir Volvo'ya binmeyi tercih ederdim.

ANCAK

Alacağınız Volvo 6 yaşında, ağır bakımları kapısını çalıyordur. Yani alır almaz bir miktar para harcamanız gerekebilir. Üstelik bu parayı yarın öbür gün aracı satarken üzerine ekleme şansınız yok. Arabayı 3-4 sene kullansanız 10 yaşına gelecek. Yani hiç yapmasanız bir triger değişimi, belki bir ön takım, bir takım lastik gibi masraflarınız olacak. Arıza çıkma ihtimalini hiç saymıyorum bile. Öte yandan sıfır alacağınız arabada en az 5 sene yıllık bakım dışında hiç bir masrafınız olmayacak, araba garantili olduğu için olası arıza vb. durumlarda da pek üzülmeyeceksiniz.

Karar sizin. Daha kaliteli bir arabaya binmek mi yoksa daha dertsiz bir arabaya binmek mi? Tabii Volvo ille de masraf çıkaracak diye bir kaide yok. Belki de yıllık bakımını yapıp dertsiz tasasız bineceksiniz. Ya da sıfır alacağınız araba sizi servisle, bayiyle muhatap edecek onlar bilinmez.

Peki hocam 1.250.000TL için ne almayı önerirsiniz. Konfor, güvenlik, idame ettirebilirlik olarak maliyet etkin en iyi seçenek ne olur? Siz olsanız ne tercih edersiniz.

Peki hocam 1.250.000TL için ne almayı önerirsiniz. Konfor, güvenlik, idame ettirebilirlik olarak maliyet etkin en iyi seçenek ne olur? Siz olsanız ne tercih edersiniz.
Tamamen sizin araçtan ne beklediğinize göre değişir. Özellikle bir model öneremiyorum zaten ben de karar verme konusunda pek iyi değilim. Kendi aracımı alırken de istediğim kriterleri belirledim (2015 model ve üstü olacak, otomatik vites olacak, C sınıfı olacak, KM 100 bini geçmeyecek vb.) ve model kısıtlamadan arama yaptırdım. Eve 3 km mesafede bir tane Megane 4 buldum, aldım. Eğer o adam ilanı bir gün sonra girmiş olsaydı mesela şu anda Citroen C4'e ya da Opel Astra'ya biniyor olabilirdim.
Yani orta sınıf markalarda belli başlı istisnalar dışında yürütme maliyetleri olsun, konfor olsun hemen hemen hepsi denk. O yüzden "Şu modeli alabilirsiniz" diyemiyorum, onu ben kendime bile diyemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…