2019 sonrası zamanın hızlanması ile teoriler

Regalor

Decapat
Çoğumuz 2019 sonrasında zamanın, hayatın çok hızlandığını, anlamsızlaştığını falan düşünüyoruz ve hissediyoruz. Bunun sebebi genelde büyüdük gibi şeylere bağlanır ama çok fazla insanın böyle hissetmesi sebebiyle bu konuda çokça görüş, tartışma ve teori var bende yerli yabancı kaynaklarda gezerek bazı en popülerlerini aşağıya yazdım.

1️⃣ CERN ve paralel evren teorisi:
Bazılarına göre Cern'de yapılan deneyler kuantum düzeyinde bir kırılma yarattı ve biz fark etmeden paralel bir gerçekliğe kaydık. 2019 sonrası yaşanan gariplikler bunun kanıtı olarak görülüyor.

2️⃣ Dünya titreşimi (schumann rezonansı) teorisi:
Bazı iddialara göre dünya'nın doğal titreşimi arttı. Bu da bilinç düzeyimizi ve zaman algımızı etkileyerek 24 saatin artık 16 saatmiş gibi hissedilmesine yol açıyor.

3️⃣ Psikolojik zaman algısı teorisi:
Bu düşünceye göre sadece 2019 sonrası pandemi, krizler, sosyal medya bombardımanı, teknoloji bağımlılığı artması gibi sebepler beynimizi sürekli uyaran bir döngüye soktu. Bu da zamanın psikolojik olarak daha hızlı akmasına neden oldu. Yani ekstrem bir durum yok.

Unutmayın! Sonuçta bunlar sadece birer düşünce. Ancak bende kesin şu doğru demesem bile bu geçişin çok keskin olduğunu düşünüyorum ve düşünceleri bekliyorum.

İlk ikisi -hele ki ikincisi- saçmalıktan ibaret, üçüncüsü hakkında ise şunu söyleyeceğim ki önceden de dünya muhteşem değildi, şimdi de değil.

Zamanın artık hızlı geçiyor gibi gelmesinin nedeni büyük ihtimalle hepimizin artık büyümüş olması ve artık belli bir zamanın tüm hayatımıza oranlayınca daha küçük olması... Pek anlatamadım, söyle açıklayayım: Birisi 5 yaşındayken 1 sene onun hayatının %20'sidir fakat 50 yaşındayken sadece %2'sidir bu nedenle geçen zaman değersizleşiyor.

Zaman hep hızlı geçiyordu zaten. 2017'dede 2025'dede zaman hep aynıydı. Sadece büyüdük ondan bize hızlı geldi densede ben zamanı hep hızlı hissediyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı