Kendime Ultrabook bakıyorum. Aklımda hem tasarım hem de performans açısından Matebook 13 ve Zenbook 14 var. Günlük kullanım, iş ve kodlama için kullanacağım. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Batarya süresi ve ısınma önemli benim için. Çünkü çok fazla dizi ve film seyretmekteyim. Bir de Çin'den bir akrabaya Ultrabook getirtmek mantıklı mı?
Çok fazla dizi film seyrediyorum diyorsan Matebook 13 alman mantıklı olmaz çünkü ekranı 13 inç ve ekranı 3:2 yani film izlerken yukarıdan ve aşağıdan çok kırpar ve Matebook 13'te harici ekran kartı yok. RAM'i de DDR3L yani performans değil pil ömrü odaklı. Tavsiye istersen ben yakın zamanda HP Pavilion 15-CS2017NT aldım, öneririm fiyatı Vatan Bilgisayar'da 4700'lere kadar düşüyor. MX250 ekran kartı 8GB RAM'i İ5-8265U işlemcisi ve IPS paneli var pili de normal kullanımda 6-8 saat arası gidiyor . Ayrıca almak istediğin Zenbook 14'ün model numarasını ayrıntılı yazar mısın?
Çok fazla dizi film seyrediyorum diyorsan Matebook 13 alman mantıklı olmaz çünkü ekranı 13 inç ve ekranı 3:2 yani film izlerken yukarıdan ve aşağıdan çok kırpar ve Matebook 13'te harici ekran kartı yok. RAM'i de DDR3L yani performans değil pil ömrü odaklı. Tavsiye istersen ben yakın zamanda HP Pavilion 15-CS2017NT aldım, öneririm fiyatı Vatan Bilgisayar'da 4700'lere kadar düşüyor. MX250 ekran kartı 8GB RAM'i İ5-8265U işlemcisi ve IPS paneli var pili de normal kullanımda 6-8 saat arası gidiyor . Ayrıca almak istediğin Zenbook 14'ün model numarasını ayrıntılı yazar mısın?
Bütçaniz nedir? Kodlama ile uğraşacağınıza göre profesyonel bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorum. O halde Lenovo Thinkpad X1 Carbon alabilirsiniz bütçeniz el veriyorsa.
Alternatif olarak Dell XPS ve eğer biraz da multimedya ile ilgilenecekseniz Lenovo Yoga serisini öneririm. Biraz ucuz olsun derseniz eğer Dell'in ucuz bi ultrabook serisi vardı ama adını hatırlayamadım. Hepsiburada'da görmüştüm.