2019 Yılında I7 4790 Kullanılır mı?

Ozanike

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba; iş yerim tasfiye oldu dolayısıyla kullanılan i7 4790 işlemcili, 8 GB RAM'i ve onboard ekran kartı olan bir bilgisayar bana düştü. Ben bu bilgisayarı alıp sizce güncellemeli miyim? Eğer cevabınız evet ise nasıl güncellemeliyim? Sizce yapılacak masrafa değer mi? (SSD upgrade zaten olacak). Ben bilgisayarı genel olarak Photoshop ve AutoCAD amaçlı olarak kullanacağım. Ekran olarak da 82 ekran bir TV'ye bağlamayı düşünüyorum. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci gayet güçlü, iyi.
Tek kusuru: DDR4 desteği yok. Ama hala popüler...
DDR3 1600 Mhz RAM takviyesi yapabilirsiniz.
Hemen hemen tüm grafik kartlarını sorunsuz kullandırır.

İlle de DDR4 sisteme geçeyim derseniz kolayca satarsınız.

4 çekirdekli bir işlemci, günümüz için çok da yeterli değil. 2060 alırsanız darboğazın kralını yaşarsınız. 2K kullanabilirsiniz ama 2060 ile.
Bana açıklar mısın i7 4790 ile RTX 2060 nasıl darboğaz yapıyor. En ufak fikriniz olmayan konularda yorum yapmayın. Eski nesil diye dire çöpe attıracaksınız elinizde olsa. RTX 2060'la da darboğaz yapmaz. 2K'da da canavar gibi oynar.

Öncelikle tüm cevaplar için teşekkür ederim. Amacım uzun vadede güncel bir sistem toplamak değil, dolayısıyla sanıyorum ekran kartına böyle bir yatırım yapmama gerek yok. Bu sistemin yanında hem taşınılabilirlik hem de daha dengeli bir İşletim sistemi kullanmak için MacBook PRO alıp geçiş süresi boyunca kullanmak istiyorum. O nedenle bir SSD ve 16 GB bellekler ile onboard ekran kartı bahsettiğim programları çalıştırmama yetecek ise sadece dediğim güncellemeleri yapmak istiyorum. Bu konuda ki düşüncelerinizi de paylaşabilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı