2019 Yılında İnternet Durumu

100 Mbps' mi ? İnsanlar yurt dışında 70 Dolar'a 1000 Mbps Google Fiber kullanıyor.
Google Fiber yurt dışında çoğu yerde yok. Ayrıca bu iş altyapıya bakıyor yurt dışında da düşük hız almaya mecbur insanlar var. Türkiye'nin en büyük dezavantajı yüz ölçümünün çok büyük olması ve firmaların bu durumu bahane edip her yıl çok az(gelire kıyasla) altyapı yatırımı yapması. Umudum 5G ile Superbox gibi cihazların yaygınlaşması.

Türkiye'nin yüz ölçümü çok büyüks USA ne? Neden orada hız sıkıntısı yok?

Google Fiberin dünyanın her yerinde olmadığını biliyorum hocam. Benim bahsettiğim şey firmalara kızmayın ilk önce teknolojiye değer vermeyen devletimize ve bize keyiflerinden düzgün alt yapı sunmadıkları gibi doğru müşteri hizmetleri sunamayan yeri geldiğinde müşterilerini azarlayan çalışanlar barındıran firmaları "TÜRK DEVLETİNİN" pohpohlayıp arkanızdayız demesidir o yüzden ilk önce bu kötü hizmetlerin önünü açanlara kızın. Şuanda siyasetçilerin bilim ve teknoloji yerine koltuk için savaştıkları için bu haldeyiz.

Son düzenleme:
İnternetimiz neden dünya internet kalite sıralamasında sonlara doğru ve neden fahiş fiyatlarla satılıyor bilmiyor musunuz? Hepsi dış güçler. Türk Telekom araplarda. Türkiye'nin ana hat altyapısı kimde? Türk Telekom yapısında. Satıldı gitti TT. Kimin sattığını ben kesinlikle bilmiyorum. Araştırdım bulamadım. Kusura bakmayın. Bakın şimdi. Araplar Amerikanlara yaranmak için iş birliği içinde. Bizim insanımızın gizli 220IQ olduğunu kendi gelişmiş teknolojileri sayesinde bildikleri için, interneti düşük kalite ve fahiş fiyatlarla veriyorlar ki toplumumuzun %51.9'ini oluşturan 220IQ süper zeka insanımız araştırarak, bilim ve ilim ile uğraşarak, interneti ülkemizi süper bir güç haline getirmek için kullanarak onları yerlerinden etmemeleri için yapıyorlar bunları. Hepsi oyun yani. Siz rahat olun ama bakın allahımız var.

Hakkımı arasam ne olacak kazıp kablo çekmeyecekler, ülkeden kurtulunca ilk işim 600/600 Mbps simetrik internet bağlatmak olacak. Yeri geliyor proje tasarımı upload etmem gerekiyor 2 güne anca atıyor internete. Yazık cidden yazık ya her haltı özelleştirip rekabete soktular internet altyapısı hala TT denen boş şirkette. Hem işim gereği hem de 2019 yılında yaşayan bir genç olarak 1080p video izleyemeyecek bir internet cidden utandırıcı.

Ya madem oy köpeği olmuşlar her yere alt yapı çekip teknolojik ürünlerdeki vergileri düşürseler çoğu genç neslin oyunu alacaklar. Umarım demek isterdim ancak umudum yok fırsatı olan kaçsın bu ülkeden.

Binamızın altyapısında bizim daireye ait port 96 Mbps'ye kadar fiber destekliyor. Hatta apartmanda en hızlı internet erişimine sahip olan daire bizim daire. Ama Türk Telekom ekibi bir türlü porttan bizim daireye kabloyu çekemedi. ADSL'ye mahkum kaldık, ADSL ise en fazla 20 Mbps.

Zaten internet fahiş fiyatlara satılıyor özellikle de AKN kalktıktan sonra. Bir de düzgün hizmet verebilseler.

Almanya'da 50€ değerindeki internete IPTV, ev telefonu, PS4, telefon ve bilgisayar bağlı; 100 Mbps'ye kadar gördüm hız testinde. Belki WiFi ile bağlanmasaydım daha yükseğini de görebilirdim. Ping düşük, ne kopma var ne de başka bir şey. GTA 5'i 2-3 saatte mi ne indirdim. Korsan da değil yani yaklaşık 70-75 GB. Türkiye'de önceki akşamdan açık bırakıp öbür günün ikindisini beklemem gerekecekti.

50€, bize göre yüksek bir meblağ ama onlara göre oldukça iyi bir tutar.

Son düzenleme:
Verizon Fios Internet, TV, Phone | Verizon Official Site Gigabit net 80$.

Zaten olaya 50 avroyu TL'ye çevirerek bakmamak lazım, gerçi çevirincede yine kötü durumdayızda yani dediğim gibi 70 dolar'a 1000 Mbps internet bizde 500 TL ediyo ki bu bile acınacak durumda olduğumuzun kanıtı ordaki insanlar için bu fiyat 70 TL olarak düşünün.

Bağlamaya gelenlere diyorum üst kata kurulacak modem ethernet ile pcye bağlayacağım bu Huawei modemlerin Wi-Fi kopma ve hız düşme sıkıntısı var, çocuk bana bunlar yeni modem sıkıntı olmaz diyor.

Neyse ki yapmak zorundalar yukarıya çektirdim kabloyu. Wi-Fi da bir iki aya çöp oldu zaten donanımhaberde yüzlerce sayfa var Hg255s ile ilgili. Bilinçli kullanıcı olmasan uğraş dur pingiymiş bilmem nesiymiş.

Çağrı merkezinde çalışanları söylemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…