Çözüldü 2019 YKS girişili kişi 2025'te DGS'ye girip yerleşebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

riseofturkey

Megapat
Makaleler
2
Yer
Antalya/Finike
Daha fazla  
DGS yapmak için azami eğitim süresi diye bir konu varmış galiba o süreyi aşınca DGS yapılamıyormuş diye duymuştum birisi aydınlatabilir mi?

Ben 2019'da YKS'den bir 4 yıllık lisans bölümüne girdim. Daha sonra 2023 baharında 2 yıllık bilgisayar programcılığı (ön lisans) bölümüne yatay geçiş yaptım. DGS'ye girip 4 yıllık bilgisayar mühendisliği veya benzeri bölümlere tercih yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ön lisans mezunu veya okuyan birisi istediği kadar DGS sınavına girebilir puanını kullanabilir. Tercih yapıp gitmezse YKS gibi seneye olacak sınavda puanı kırılır. Okuyan birisi ise bölüm kazanmışsa DGS kayıt tarihine kadar mezun olması gerekli. Bu tarihe kadar mezun olunmamışsa, YÖK kararı çıkarsa geçici kayıt yapılabilir. Bilgisayar programcılığından bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliği vb. geçilebilir. Geçilecek bölümler her sene DGS tercih kılavuzunda yayınlanır. Genelde çok değişiklik olmaz kılavuzda.
Ön lisans mezunu veya okuyan birisi istediği kadar DGS sınavına girebilir puanını kullanabilir. Tercih yapıp gitmezse YKS gibi seneye olacak sınavda puanı kırılır. Okuyan birisi ise bölüm kazanmışsa DGS kayıt tarihine kadar mezun olması gerekli. Bu tarihe kadar mezun olunmamışsa, YÖK kararı çıkarsa geçici kayıt yapılabilir. Bilgisayar programcılığından bilgisayar mühendisliği yazılım mühendisliği vb. geçilebilir. Geçilecek bölümler her sene DGS tercih kılavuzunda yayınlanır. Genelde çok değişiklik olmaz kılavuzda.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…