2019'da Intel AMD'ye Karşı Ne Yapacak?

Sadettin Dursun

Decapat
Bildiğiniz üzere 2018 senesini Intel'den çok AMD ismini duyarak geçirdik (işlemci olarak) fakat Intel hala büyük bir firma. Size sormak istediğim; sizce, 2019 yılında Intel AMD'ye karşı güçlü F/P işlemciler çıkarır mı? AMD'yi bu yıl geçer mi? 2019'da hangi marka işlemci kullanmak mantıklı olur? Saygılar.

Intel'den F/P bekleyeceğin en son şey olsun. Tabii ki çıkaracak ama artık AMD'yi rakip görüp kullanıcılara fiyasko ürünler sunmamalı. Rekabetin sonu yok.

Kim öndeyse onu överiz, kim gerideyse onu gömeriz. İşin eğlenceli tarafı da burası.

Haklı olabilirsin ama rekabet bizim işimize geliyor örneğin sen bir işlemci alacağın zaman alacağın markanın rakibiyle kıyaslayıp uygun tercihi yapabiliyorsun ama tek marka olursa rekabet azalırsa performans düşer fiyatlar yükselir anlayacağın benim isteğim intelin özellikle güçlü işlemciler üretmesi buna karşın AMD nin daha da güçlü fakat uygun fiyatlı işlemciler üretmesi derdim bu saygılar.

AMD, 7 nm işlemcileri ile bu yıl Intel'i tarihin karanlık sayfalarına gömer diye düşünüyorum. Eksik kaldıkları nokta tekli çekirdek performansı, onu hallettilerse tamam zaten.

İntel çıkaracağının bir kısmını zaten cıkardı ve bu az cok herkese bir fikir verdi. Şimdi sıra ryzenlerde, herkez bunu bekliyor ve asıl merak konusu tek çekirdek performansı nasıl olacak. Ben şahsen tek çekirdekte hala umutsuzum.

Ryzen serisi cok can alıcı ama intelin stabil çalışması ise adamın aklını çeliyor. Benim düşüncem eğerki intelin yüksek serilerini almayacaksan (8600k, 7700k) ryzen serisinine yönelmek daha mantıklı. Daha uygun ve performansı yüksek bir sistem toplamış olursun.

Ben yeni ryzenleri bekliyordum ama vazgectim, nasipse i5 8500 ile ikinci el gtx 1080 alacağım.

Bu yılın ilk çeyreğinde yine 14nm mimarili 9.nesil işlemciler çıkaracak. Hatta i5 9400F 200$ fiyat etiketiyle şu an Amazon'da var. AMD'nin 3.nesil işlemcilerine rakip 10nm mimarili Ice Lake işlemcilerini ise bu yılın ortalarında göreceğiz.

Daha fazla reklam yapacak yaptığı en iyi iş.

Bu ürünü amazon'mu satıyor şahsi kişimi satıyor nasıl öğrenebiliyoruz? Ben hiç bilmiyorum amazonu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…