2019'da Radeon R9 295 X2 alınmalı mı?

geeknero

Decapat
Yer
Sivas \ Merkez
Daha fazla  
Amatör olarak 3D modelleme, animasyon ve grafik tasarım işi ile uğraşıyorum. Bi yakınım bu ekran kartını satıyor. Ben de GTX 1050 Ti'ı yükseltmeyi düşünüyordum.
Birkaç ay içerisinde üniversiteye gideceğim. Hazır baba parası desteği hala yanımda iken bu fırsatı değerlendireyim diyorum.

GTX 1050 Ti'ı satıp R9 295x2 mi alıyım yoksa GTX 1060'a mı geçeyim? İkisi de benim için aynı fiyata denk geliyor. Nedir önerileriniz?

Technopat inceleme videosunu hatırlarsanız zamanının en güçlüsü idi bu kart. GTX 1080 ile kapışıyor şu anda da.
Not: Oyun oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle eğer ürünü (R9 295x2) sıfır alacaksanız (malum sıfır bulmak zor), R9 GTX 1060'dan daha yüksek performans verecektir. Bu sebeple R9 almanız faydalı olacaktır. Oyun oynamıyorsanız bile grafik işlemleri için daha iyi bir ekran kartı size avantaj sağlar. İkinci el alacaksanız (R9 295x2) test edip öyle almanız faydanızadır.

R9 295x2 nasıl oluyor da GTX 1080 ile aynı performansı gösteriyor. Öncelikle değerlendirmeniz yanlış, değerlendirme yaparken mimari, TDP vb. unsurları göz önünde bulundurmalısınız.
Hocam kesinlikle haklısınız, birisi 500wat birisi 250 ona bişey demiyorum. Sadece Youtube daki bazı testlerde 1080 ile kapışıyor performans olarak. Yoksa diğer her alanda 1080' in daha iyi olduğunu biliyorum. Dediğim gibi 3d modelleme için değerlendiriyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı