2020 yılında DVD sürücü alınır mı?

USB eğer hala 2GB veya 4GB olsaydı kullanılabilirdi ama USB yi bırak micro SD kartlar var 64GB. Yani DVD sadece bu sebepten bile kullanılmaz. Şuan CD ve DVD dediğimiz o yuvarlak diskin tek kullanım amacı kutulu oyunlar ve Blu-Ray filmler için başka kullanım alanı ne yazık ki kalmadı.

Devlet dairelerinde bile xp + cd ikilisi artık sona erdi Wİn7 + USB ye geçildi. CD-DVD kullanan yok.
 
Bence sen verilerini yedeklemek istiyorsan tasinabilir harddisk al hem kasada yer kaplamaz hemde cdler kırıldı çizildi derdi olmaz.
 
Ek olarak şuanlık en güvenilir yöntem buluta kaydetmek. Bozuldu, çizildi, disk de sorun çıktı gibi bir derdin olmaz. Her yerde sorunsuz kullanabilirsin.
 
Bence hala daha iş görür. Geçenlerde bilgisayara format atacaktım harddiskte ISO dosyasının olmadığını fark ettim. İki saat ISO'yu indirmekle uğraştım. Daha sonra USB'deki dosyalarımı harddiske artıp Rufus ile ISO'yu USB'ye yazdırdım. Daha sonra tabii ki de yaptığım ilk iş hemen tanesi 1-2 TL olan DVD'lerden alıp ona yazdırmak oldu. Eskiler bilir format CD'leri eskiden şarttı. Ha tabii kasaya DVD ROM al demiyorum. Yeni kasalarda şık durmuyor. Fakat harici bir DVD ROM almakta fayda var
 
512 GB hafıza kartı bile görmüştüm
Valla bazı tanıdıklarım bilgisayarlarını getiriyor ve format at diyor. Bir bakıyorum ki Boot menüsünde USB bellek görünmüyor
O yüzden DVD sürücü lazım olabiliyor. Eskiden laptop vardı bende, o zamanlar kolaydı. DVD sürücüsü olduğu için hemen ISO dosyasını DVD'ye yazıp formatı basıyordum. Ama o laptop bozuldu, şimdi masaüstü bilgisayar var ve DVD sürücü için 5.25" yuvası bile yok. Sizce almalı mıyım?
 
Artık sadece belge işleriyle çok uğraşan kurumlarda lazım oluyor, onun dışında bir gerekliliği nadiren olur hatta hiç olmaz.
 
2011'de Netbook aldığım zaman üzerinde optik sürücü olmadığı için ve masaüstündeki DVD Writer'ım bozuk olduğundan. Samsung'un USB üzerinden çalışan DVD ROM/Writer'ını almıştım. Hala da kullanıyorum gerek oldukça. (Kıyıda köşede kalmış CD/DVD'leri okumak için, Araba için müzik CD/DVD'si hazırlamak için vs. Yılda maksimum 10 kere anca kullanıyorumdur.)
İlk 2-3 yıl güzel çalışıp sonrasında kullanması işkence haline gelmişti.


Samsung DVD Writer Model SE-208:

Yedeklemeye gelirsek.
Bu işin ustaları DVD-RAM kullanıyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…