2021 Citroën C-elysee 1.5 BlueHDi yüksek devir kullanmak zararlı mı?

Atifmengen

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. 1.5 BlueHDi motora sahip araç kullanmaktayım devir konusu biraz kafama takıldı. Sosyal medyada falan herkes işte yüksek devirli kullanın yoksa kurum bağlar araba diyor. Araçta 2100-2200 devirler gelince yol bilgisayarı vites değiştirmemi istiyor. Şimdi diyebilirsiniz ona uymaya kalkarsan yokuşta bile vites arttırır ama öyle olmuyor yol durumuna göre devir aralığını değiştiriyor yol bilgisayarı. Çoğu zaman gittiğim çevre yolu diyebileceğimiz bir yol var hız sabitleyici ile 80'e sabitlediğimde 5.viteste 1900 civari bir devirde gidiyor araba vites düşürsem arabanın bağırdığını hissedebiliyorum. Şehir içinde yüksek devirde gitmeye çalışmıyorum ama devirli kullanıyorum. Sizce yaptığım araba için sıkıntılı bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle yol bilgisayarına güvenmeniz sizin yararınıza olur. Bunun dışında, eğer yokuş çıkarken veya hızlanırken araba zorlanıyorsa, vites düşürebilirsiniz. Onun dışında, ara sıra partikül filtresi tıkanmasın diye devri yükseltebilirsiniz. Şu anlık motorunuz için büyük bir sorun yok ancak motorunuzun uzun ömürlü olması için ara sıra yüksek devirde kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca, düzenli bakım ve servis kontrollerini aksatmayarak motorunuzun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı