Çözüm 2021 MSI dizüstü bilgisayarlarda GPU Switch sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cuneytmail

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Yeni MSI laptoplarda ilginç bir sorunla karşılaştım. Dragon Center yazılımında General Settings bölümünün içindeki GPU Switch ayarı Varsayılan olarak MSHybrid seçilidir. Bu ayarı Discrete GPU olarak değiştirdiğimizde bilgisayar kapanıyor. Ancak laptop tekrar açıldığında Ekrana görüntü gelmiyor. Bu durum BIOS veya yazılım sorunu olabilir.

Çözüm: Laptop kapatıldıktan ve adaptör çıkarıldıktan sonra Güç tuşuna 30 saniye basılı tutun. BIOS ayarları sfırlanacaktır. Laptop tekrar açılacak ve ekrana görüntü gelecektir. Laptop tekrar ekrar kartlarını hybrid olarak kullanacaktır.

Yeni bir Dragon Center veya bios güncellemesi yayınlanırsa bu sorun çözülebilir.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Yeni MSI laptoplarda ilginç bir sorunla karşılaştım. Dragon Center yazılımında General Settings bölümünün içindeki GPU Switch ayarı Varsayılan olarak MSHybrid seçilidir. Bu ayarı Discrete GPU olarak değiştirdiğimizde bilgisayar kapanıyor. Ancak laptop tekrar açıldığında Ekrana görüntü gelmiyor. Bu durum BIOS veya yazılım sorunu olabilir.

Çözüm: Laptop kapatıldıktan ve adaptör çıkarıldıktan sonra Güç tuşuna 30 saniye basılı tutun. BIOS ayarları sfırlanacaktır. Laptop tekrar açılacak ve ekrana görüntü gelecektir. Laptop tekrar ekrar kartlarını hybrid olarak kullanacaktır.

Yeni bir Dragon Center veya bios güncellemesi yayınlanırsa bu sorun çözülebilir.
Benim cihazında dragon centerina bazen gpu switch özelliği geliyor bazen gelmiyor bu neyden kaynaklı acaba?

Arkadaşlar çözüm bulundu. MSI Teknik desteğe yazdım.Onlarda Bios ayarlarından boot menüsünden Boot mode kısmını Uefi Olarak seçin ve kaydedin dediler. Sadece Geforce Aktif olarak kullanabilirsiniz.

Son dönemdeki laptopların hepsinin Boot Mode'u zaten varsayılan olarak UEFI olarak gelir. Kendiniz bu Laptop'a sahip olup çalışıp çalışmadığını denediniz mi?

Dragon Center başlangıçta düzgün açıldıysa ve tüm tanımaları yaptıysa, yani düzgün çalışıyorsa o GPU Switch seçeneği yok oluyor. Düzgün çalışmıyorsa o seçenek çıkıyor.
2.0.103 sürümü iyi çalışıyor. Bu sorunlar oluşmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı