2021 ÖTV İndirimi ile birlikte araç fiyatları düşer mi?

Araç fiyatları düşmez 3 yıl önce 2010 Ford Connect 1.8 110 ps glx araç almıştım işim için 34 bin tl hasarsız boyasız 5 kişilik bir ailede 4 araba fazla diye bu aracı satayım dedim 90 bin tl veren oldu valla satmaktan vaz geçtim satacağım kişiyede yazık hemde kazık ama göstermelik düşüyor gibi olur ama ardından iki katı artar beklemenin faydası olmaz dolar bir düşer üç yükselir bulursan 0 kampanya bekleme derim
 
Her ay aynı konu açıldığı için bu sefer kendi yazımı kopyala yapıştır yapmak istedim :)

Not: Yazıda büyük harflerle yazdığım cümleleri bilerek yazdım ki kelimeler arasındaki fark belli olsun.

Bir malın fiyatı her zaman sabit bir eğim ile yukarı gitmez. Tüm piyasalar bu şekildedir. Dolar, Euro, Altın, Çay, Otomobil vb. aklınıza ne geliyorsa. En çok alınıp tüketilen bir üründen örnek vereyim. 1 koli yumurta 4-5 yıl önce ne kadardı? Şuan ne kadar? En yüksek hangi fiyatı gördünüz? Tüm bunları düşündüğünüzde 5 yıl önceki ile bugün arasında kaç kat fiyat farkı var?

5 sene önce ortalama 8-9 lira olan yumurta fiyatı geçtiğimiz günlerde 35 lira civarına yükselerek şuan ortalama 25 lira civarına GERİLEMİŞTİR. Ama şuan ne diyoruz? Yumurta fiyatları 35 liraydı 25 liraya DÜŞTÜ. Yani 5 yıl öncesi ile baktığımda 35 lirayı gördüğümüz zamanda 4 kat artış olduğu ortada ve bu yükseliş şu şekilde gitmiştir. 10TL-12TL-15TL-13TL-15TL-18TL-19TL-16TL-21TL-18TL-23TL-21TL-19TL-22TL......35TL..... ve şuan 25TL.

Bu örneği ister Altın'a yorumlayın ister dolara ister peynire isterseniz TV fiyatlarına... Bunun adı enflasyondur..

Bu neye benziyor biliyor musunuz? Kurbağayı sıcak suya atmak yerine yavaş yavaş ısıtırsanız hikayesi ile aynıdır.

Şimdi sorumuzu tekrar soralım..

Araç fiyatları artacak mı yoksa düşecek mi?

Bu sorunun 2 cevabı var;

Cevap 1: C sınıfı binek araçları baz alırsak fiyatları 300 bin civarına kadar yükselip, şuan ortalama 250 bin civarına DÜŞMÜŞTÜR. Bak gördünüz mü fiyatları nasılda düşüyorlar? Bu fiyatlar daha da DÜŞECEK.

Cevap 2: 2015 yılında 50-60 bin civarı satılan C sınıfı binek araçları baz alırsak fiyatları 300-350 bin civarına kadar yükselip, şuan ortalama 250 bin civarına GERİLEMİŞTİR.

Şimdi sizce yukarıdaki örnek verilen maddeler de dahil olmak üzere tüm bu ürünlerin fiyatı DÜŞECEK Mİ? yoksa tıpkı geçmişte olduğu gibi bir miktar GERİLEMİŞMİDİR?

Bu sorunun cevabını verebiliyorsanız eğer zaten cevabı da biliyorsunuz demektir.
 
İnternetteki haberlerde 2021 yılında ÖTV İndirimi olacağına dair iddialar var fakat ben fiyatların düşeceğini hiç zannetmiyorum, aksine fiyatlar daha da artmazsa şükredeceğim..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı