2021 yılında interneti olmayan binalar

HsynAyhn

Femtopat
Tuzla/Şifa da oturuyorum. 1 yıldır evimde internet yok. Superonline, TurkNet, Türk Telekom, Kablonet. BTK'ya bile başvuru yaptım. Kimse internet vermiyor Türk Telekom bakır kutu taktı 6 aydır interneti bağlamadı. Bir de yepyeni binamızda 4 daire var diye FİBER ALTYAPIMIZ olmasına rağmen bakır kablo bağlamışlar. Mahallede BAKIR portu bulunmuyor. Ve binamızın alt yapısı da fiber. Bakır kablo yok. Fiber bağlasalar yarın hemen internet alabilirim ama bakır için port yok. Maalesef kendimi 1999 yılında hissediyorum. Sizlerde benim gibi sorun yaşıyor musunuz? Yan binamıza fiber bağladılar. Bize 4 daire olduğumuz için bağlamıyorlar. Parasını vereyim bağlayın dedim o da olmuyor. Var mı sizin çözüm önerileriniz? Evden çalıştığım için çok problem oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuzla/İstasyon mahallesinde oturuyorum bende. Bizim binaya da takılmamıştı. Sürekli aradığımızda 3 günde gelip hallettiler her şeyi.

Hocam farklı farklı telefonlardan türk telekomu arayın derim.

Hocam altyapı durumunuzu tam anlayamadım. "Fiber altyapımız olmasına rağmen bakır kablo bağlamışlar" derken ne demek istediniz? İç tesisatın bakır olduğundan mı bahsediyorsunuz acaba? Bahsettiğiniz kutunun fotoğrafını atabilir misiniz? Onu görürsek daha iyi yardımcı olabiliriz.

Asıl sorunuza cevaben şunları söyleyebilirim: TT'ye dilekçeyle başvuru yapın. En resmi kanal dilekçedir. Hiç altyapınız yoksa öncelik verirler zaten.
Ek olarak şu adresten altyapı sorgulaması yapabilir misiniz?

Komşularla bir olun şikayet bildirin.

Türk telekom'u her gün arıyorum. Kesinlikle işlem yapmıyorlar. Ümraniye ve Pendik müdürlüklerine defalarca kez gittim. Komşularımda sürekli gidiyorlar. Magnet internet verdiler onunla idare ediyorum. Tüm bina neredeyse başvurdu, bütün sokakta fiber varken sadece bizim binaya kazı sırasında bakır kablo çekmeleri ve bakır kabloya uygun kutu takmaları gerçekten çok saçmaydı. Ayrıca binamızda metrelerce fiber kablo Türk Telekom tarafından takılmayı bekliyor.

Binamızda telefon kablosu yok. Sadece fiber kablo var daireye kadar. Sokağımızda da fiber altyapı var. Sokakta bulunan fiberi bağlamaktansa VDSL bağlamayı tercih ediyorlar. Müdürlükte bir çalışan bize "4 daireye fiber bağlamıyoruz" şeklinde bilgi iletti.

Görselde de görüldüğü üzere TT altyapısı yok.
"4 daireye fiber bağlamıyoruz" ne saçma bir söylem! Kaç daire lazımmış peki, 5 olunca olur muymuş? Böyle salakça bir şey duymadım. Hadi müstakil olsa neyse. Müstakil evlerin potansiyeli düşük olduğu için pek yatırım yapmazlar ama hiç altyapısı olmayan bir binaya fiber çekmiyoruz demeleri hakikaten saçmalığın daniskası.

Hocam siz en iyisi bir dilekçe hazırlayın. Mümkünse 4 dairenin dördünden de imza alın. Müdürlüğe gidip planlama birimine teslim edin. Teslim ederken derdinizi de anlatın. Genelde hiç altyapı bulunmayan binalara öncelik verirler. Umarım sizin dilekçenizi de dikkate alırlar.

Ayrıca BTK pek işe yarayan bir kurum değil. Onun yerine Açık Kapı ismindeki mecrayı öneririm. Açık Kapı ile genelde valilik, duruma göre de kaymakamlık ilgileniyor. Bu sebeple bu mecra daha etkili olabiliyor. Benim VDSL'den fibere geçiş sürecimi anlattığım konuyu okumak isterseniz buraya bırakıyorum. Bu adımları izleyebilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Haricinde sormak istediğiniz başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Yıllardır IT sektöründe emek veren birisi olarak bu söylemlerine bende çok güldüm. İnternette araştırıp dilekçe örneklerine göre bir şeyler hazırlamaya çalışacağım hocam çok teşekkür ederim. Ayrıca sizin konunuzu da okudum ve gerçekten çok mutlu oldum. İçimi umut kapladı. Umarım ben de fiber kullanabilirim. Devops olduğum için 10 veya daha fazla sunucu ile aynı anda bağlantı kurduğum için fiber internet olmadığında inanılmaz şekilde donmalar yaşıyorum ve bu da çalışma performansımı olumsuz etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…